Κοινωνία Ρόδος

Οι Ροδίτες διδάσκουν ανθρωπιά: Άνοιξαν τα σπίτια τους για τους τουρίστες

Χιλιάδες τουρίστες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία που διέμεναν λόγω της εκκένωσης τους από την πυρκαγιά βρίσκονται φιλοξενούμενοι σε γυμναστήρια και σχολεία του νησιού ενώ αρκετοί έχουν ήδη φύγει και έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους. Για την φιλοξενία των τουριστών αυτών έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς των Ροδιτών.

Περίπου 8000 τουρίστες φιλοξενήθηκαν σε σχολεία και κλειστά γήπεδα στην πόλη και σε χωριά της Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος κύριος Θανάσης Βυρίνης έχουν ανοίξει όλα τα σχολεία στην πόλη της Ρόδου αλλά και σε χωριά όπως Καλυθιές, Αφάντου, Αρχάγγελος, Ιαλυσός, Κρεμαστή και έχουν μεταφερθεί εκεί πυρόπληκτοι από τις περιοχές της Νότιας Ρόδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο κλειστό γήπεδο Βενετόκλειο φιλοξενήθηκαν περίπου 700 άτομα, στο Ροδίων Παιδεία 500 άτομα, στο Κολλέγιο Ρόδου 350 άτομα, ενώ γεμάτες είναι οι αίθουσες σχολείων και κλειστών γυμναστηρίων σε όλα τα προαναφερθέντα χωριά.

Τουρίστες επαινούν τους Ροδίτες για την ανθρωπιά τους: “Καταπληκτική φιλοξενία και βοήθεια σε δύσκολες συνθήκες”

Με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών που από την πρώτη στιγμή έδωσαν το «παρών» για να βοηθήσουν στο στήσιμο αλλά και στη λειτουργία αυτών των προσωρινών κέντρων φιλοξενίας, οι ξένοι τουρίστες είχαν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Στους πυρόπληκτους παρασχέθηκαν φαγητά, φρούτα, χυμοί, νερά, όλα προσφορά συμπολιτών μας, ιδιωτών που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους και στείλανε όσα τρόφιμα μπορούσαν, ενώ μάλιστα έχουν ανοίξει σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ για την εξυπηρέτηση τους. Ήδη τα εν λόγω καταστήματα κατακλύζονται από συμπολίτες μας που σπεύδουν να τροφοδοτήσουν τις κοντινές τους περιοχές με τα αναγκαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες είναι και οι επιχειρηματίες που προσφέρουν μερίδες φαγητών στα εστιατόρια τους και ακόμη χώρο να κοιμηθούν οι τουρίστες. Ξενοδοχεία έχουν φιλοξενήσει σε κλιματιζόμενες αίθουσες τους πυρόπληκτους, ενώ δεκάδες είναι και οι συμπολίτες μας που από χθες διαθέτουν τα ίδια τους τα σπίτια προκειμένου να φιλοξενήσουν, να προσφέρουν ένα μπάνιο και έναν ύπνο σε όσους το έχουν ανάγκη.

Πολλά ξενοδοχεία που λειτουργούν προσθέτουν στρώματα όπου μπορούν για να κοιμηθούν οι τουρίστες.

 

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ