Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Κωνσταντίνος Σταυλάς από την Κάλυμνο

Την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Σταυλά, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου.

Ο κ. Σταυλάς, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με ευρύτερη ενασχόληση με τα κοινά, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Στην μέχρι σήμερα κοινωνική και πολιτική μου διαδρομή υπηρετώ τον τόπο μου, αγωνίζομαι για την κατανόηση και την πραγματοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των νησιωτών και συμμετέχω εθελοντικά και πρόθυμα στη δημιουργία και εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μια θετική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων των νησιών μας.  Αυτό άλλωστε είναι γνωστό στους νησιώτες της επαρχίας Καλύμνου. Η κατανόηση της νησιωτικότητας είναι μια βιωματική διαδικασία, την οποία γνωρίζουν μόνο όσοι και όσες θεωρούν πως η θάλασσα μας ενώνει και δεν μας χωρίζει.

Σήμερα, με περισσότερη εμπειρία, διακατέχομαι από μεγαλύτερη ανάγκη να συνεχίσω να υπηρετώ τους κατοίκους των νησιών μας, εκτιμώντας ότι στις Τοπικές και Περιφερειακές δομές Αυτοδιοίκησης τα προβλήματα είναι διαχρονικά, κοινά και απαιτούν συνεργασία και συλλογική δέσμευση έξω από κομματικές ταμπέλες και διαχωριστικές γραμμές.

Παραμένω στην τοπική αυτοδιοίκηση και συνεχίζω «μπροστά» με το ψηφοδέλτιο νίκης του Γιώργου Χατζημάρκου.»

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Σταυλάς είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου.

 

Γεννήθηκε στην Αστυπάλαια το 1956. Δημοτικό και Γυμνάσιο παρακολούθησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αστυπάλαια και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές μου σπουδές (Λύκειο) στο Νικηφόρειο εξατάξιο Γυμνάσιο Καλύμνου.

 

Σπούδασε στην παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου και αργότερα πήρε το πτυχίο του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Έχει υπηρετήσει στα σχολεία των νησιών Αρκιών, Λειψών και της Λέρου. Από το 1986 υπηρετούσε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου (Παρθεναγωγείο), τα τελευταία 10 χρόνια πριν από την συνταξιοδότησή του ως Διευθυντής.

 

Εκτός από Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου την τρέχουσα θητεία (2019-2023) έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου τη Χρονική περίοδο 2014 – 2017 και Περιφερειακός Σύμβουλος το 2017 – 2019, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Καλύμνου και Έπαρχος την τετραετία 2010 – 2014 καθώς και Νομαρχιακός σύμβουλος τις θητείες 1998 -2002 και 2006-2010.

Επίσης, έχει διατελέσει:

– Πρόεδρος του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Αστυπάλαιας την χρονική περίοδο 1979 – 1980.

– Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λέρου “Η Άρτεμις” την χρονική περίοδο 1983 – 1985.

– Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Επαρχίας Καλύμνου την χρονική περίοδο 1991 – 2007

– Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου “Ο Άγιος Παντελεήμων”  την χρονική περίοδο 2003 – 2010.

– Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νικηφόρειου 1ου Γυμνασίου Καλύμνου την διετία 2001 – 2003, και του Νικηφόρειου Λυκείου Καλύμνου την διετία 2003 – 2005.

– Νομαρχιακός Σύμβουλος τις τετραετίες 1998 – 2002 και 2006 – 2010.

Είναι παντρεμένος με την νηπιαγωγό Γεωργία Ρεΐση και έχει ένα παιδί, τον Δημήτρη (Φιλόλογο).