Ρόδος

Ρόδος: Καταγγελίες για επίθεση από “κροκόδειλο” στο ποτάμι της Κρεμαστής

Ρόδος: Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο περιστατικό βρέθηκαν κάτοικοι της Κρεμαστής σήμερα το πρωί (12/7)

Ερπετολόγοι εκτιμούν ότι ίσως να πρόκειται για σαύρα μεγάλου μεγέθους της οικογενείας Monitor Lisard.

Ρόδος: Το χρονικό

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Κρεμαστής, τρόμο και ανησυχία προκάλεσε η ύπαρξη ενός μεγαλόσωμου ζώου, το οποίο μοιάζει με κροκόδειλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, το μεγαλόσωμο αυτό ζώο κρύβεται μέσα σε καλαμιές στον ποταμό της Κρεμαστής και θυμίζει κροκόδειλο.

Ζευγάρι που περνούσε από το σημείο με μηχανάκι, κατήγγειλε πως το εν λόγω ζώο τους επιτέθηκε από το πίσω μέρος του δικύκλου και στην συνέχεια κρύφτηκε στις καλαμιές.

Οι Αρχές μάλιστα αλλά και η Περιφέρεια, σε συνεννόηση με το Δασαρχείο αλλά και κτηνιατρικές αρχές, κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες, καθώς το ενδεχόμενο της ύπαρξη ενός κροκόδειλου είναι άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη.

Ρόδος: Δεν εντοπίσθηκε ο κροκόδειλος

Από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν βρέθηκε το ερπετό όπως ακριβώς το περιέγραψαν οι κάτοικοι, με το περιστατικό να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

Το περιστατικό μπορεί να φαντάζει «αστείο» ή σενάριο «επιστημονικής φαντασίας», ωστόσο είναι γεγονός πως τον τελευταίο καιρό πολλά άγρια ζώα, τα οποία κρατούνται ως οικόσιτα – για παράδειγμα μεγαλόσωμα φίδια -, ή τα έχουν εισάγει παράνομα στη χώρα μας, έχουν κάνει την εμφάνισή τους εγκαταλελειμμένα στους δρόμους πολλών περιοχών της Ελλάδας.