Η Ρόδος στο Παρίσι
Περιφέρεια

Η Ρόδος στο Παρίσι Μέρα 2η: Το μεγαλύτερο πολυθεματικό πάρκο του Παρισιού Parc de Floral de Paris φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Ρόδο

Χ. Μπάρδος: Τοποθετούμε τα νησιά μας εκεί που τους αξίζει. Στο κέντρο της Ευρώπης και του κόσμου!»
Στο μεγαλύτερο πολυθεματικό πάρκο του Παρισιού, το Parc Floral de Paris, πραγματοποιήθηκε η 2η ημέρα του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας «Παρίσι-Ρόδος: Από τη μία όχθη στην άλλη».
Στον κεντρικό δρόμο του έχουν τοποθετηθεί 50 μεγάλες φωτογραφίες των καλλιτεχνών Christophe Fillieule και Peggy Herbeau με θέμα την Ρόδο, οι οποίες θα παραμείνουν αναρτημένες για τους επόμενους 2 μήνες.
«Είναι εντυπωσιακό να διαφημίζεται το νησί μας, σε ένα κεντρικό σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο έχει επισκεψιμότητα 1200 άτομα/ ημέρα, κατά μέσο όρο» δήλωσε από τη γαλλική πρωτεύουσα ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Χρήστος Μπαρδος.
Συγκεκριμένα για την ημέρα της εκδήλωσης, τα εισιτήρια στο πάρκο έφτασαν τα 2010.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με workshops ελληνικής μουσικής. Σε διάφορα σημεία του πάρκου, μικρές ομάδες παιδιών και ενηλίκων, μάθαιναν να τραγουδούν το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι “Γιασεμί”, σε διασκευή του Σάββα Καραντζιά, υπό την επίβλεψη των μουσικών της Arts Spontanès.
Το 2ο μέρος περιελάμβανε τον μουσικό περίπατο. Η γνωστή γαλλική χορωδία “Μικρόκοσμος”, που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας στη Ρόδο, ξεσήκωσε το κοινό με τις μελωδίες της. Ο μουσικός περίπατος κατέληξε μπροστά στις φωτογραφίες της Ρόδου, όπου πλήθος κόσμου τις έβλεπε, υπό τους ήχους της χορωδίας.
«Είναι ακριβώς αυτό που έχει σχεδιαστεί από την Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου. Εκδηλώσεις ποιότητας στην Ευρώπη. Το Νότιο Αιγαίο και η Ρόδος μας έχει υπερβεί κατά πολύ τα στενά ελληνικά γεωγραφικά όρια. Τοποθετούμε τα νησιά μας εκεί που τους αξίζει. Στο κέντρο της Ευρώπης και του κόσμου!» σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Χρήστος Μπάρδος.