Αστυνομικό

Ρόδος: Θα αποσύρει τις πλωτές εξέδρες το beach bar που σερβίρει μέσα στη θάλασσα

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι, οι πλωτές πλατφόρμες δεν είναι μόνιμες κατασκευές και δεν στοιχειοθετούν παράβαση της άδειας λειτουργίας

Μέχρι τις 21 Ιουλίου, οπότε και λήγει η διορία της Κτηματικής Υπηρεσίας, θα έχουν απομακρυνθεί οι κατασκευές που βρίσκονται μέσα στην θάλασσα, είπαν στην ΕΡΤ οι υπεύθυνοι της επιχείρησης στη Ρόδο, μετά τη δημοσιότητα που απέκτησε το βίντεο με σερβιτόρο «κολυμβητή».

Σύμφωνα με τους ίδιους, το κατάστημα θα πληρώσει και τα πρόστιμα των 10.400 ευρώ που έχει επιβάλει το Λιμενικό σε ελέγχους του, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι, οι πλωτές πλατφόρμες δεν είναι μόνιμες κατασκευές και δεν στοιχειοθετούν παράβαση της άδειας λειτουργίας, η οποία είναι σε ισχύ και στην διάθεση των αρχών.

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι που μίλησαν στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζουν ιδανικές τις συνθήκες εργασίας στο κατάστημα εστίασης. Οι εργαζόμενοι επέμειναν ότι δεν δουλεύουν επί 8 ώρες βρεγμένοι και ανέφεραν ότι έχουν εφοδιαστεί από την εργοδοσία και με ειδική στολή «η οποία στεγνώνει από το θαλασσινό νερό μέσα σε δύο λεπτά».

Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Σήμερα Τετάρτη (5/7), έγινε έλεγχος στην συγκεκριμένη αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να παρατηρηθεί καμία παράβαση.