Ρόδος

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή της Κυμισάλας

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στη Ρόδο, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Πέντε εναέρια πυροσβεστικά μέσα, αυξημένη δύναμη της ΠΥΡ και εθελοντικές ομάδες συμμετείχαν στην επιχείρηση πυρόσβεσης, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, αφού αποφεύχθηκε η εξάπλωση της φωτιάς στο  δάσος της Κυμισάλας.

Φωτιά στη Ρόδο απείλησε  πευκοδάσος – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Οι φλόγες αποτέφρωσαν  δασική έκταση κοντά στην περιοχή της Κυμισάλας, στην κοινότητα Σιαννών της Ρόδου

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα  ο αντιδήμαρχος και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου  Νεκτάριος Φλοσκάκης, και  ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Νικήτας Βενιός,  ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου, στελέχη του Δασαρχείου  και της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου με επικεφαλής τον  Παναγιώτη Εγγλέζο.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται προς την περιοχή της Κυμισάλας, του χωριού Σιάννα σε σημείο όπου υπάρχει αντιπυρική ζώνη, γεγονός ιδιαίτερα θετικό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στη Ρόδο, που ξεκίνησε στα Σιάννα κοντά στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και επεκτείνεται προς το δάσος της Κυμισάλας, παίρνουν μέρος τρία εναέρια μέσα πυρόσβεσης, καθώς και επίγειες δυνάμεις.

 

Πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων