Δήμος

Σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα των Έξυπνων Πόλεων

«Πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου για την κατάρτιση των όρων διακήρυξης των ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών για τα επτά υποέργα

O Δήμος Ρόδου είναι ο πρώτος από τους 17 Δικαιούχους δήμους σε όλη την Ελλάδα που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων» με συνολικό προϋπολογισμό 3.267.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου την Τετάρτη 21 Ιουνίου, εγκρίθηκε έπειτα από σχετικές εισηγήσεις του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Νέων Τεχνολογιών Σπύρου Σπυρόπουλου, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, η κατάρτιση των ορών διακήρυξης των ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών για τα επτά υποέργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

 

Ειδικότερα, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τα παρακάτω:

 

1.Μελέτη και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια «Δίκτυο αισθητήρων στα σχολικά κτήρια για έλεγχο αέρα, ρύπων και ταλαντώσεις κτιρίων».

2.Μελέτη και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια «Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι».

3.Μελέτη και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια «Ενιαίας Πλατφόρμας Παρακολούθησης Smart City & Cyber Security».

4.Μελέτη και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την «Πυροπροστασία με έξυπνες κάμερες CCD και αισθητήρες 5 αισθήσεων».

5.Μελέτη και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια «Συστήματος Έξυπνης Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίων».

6.Μελέτη και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια «Συστήματος Έξυπνης Διάβασης Πεζών».

7.Μελέτη και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια «Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας Οχημάτων»