Αστυνομικό

Κως: Στον ανακριτή ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά παντός υπευθύνου και οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Σήμερα προσάγεται στον ανακριτή Κω για να απολογηθεί ο 32χρονος αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές, κατηγορούμενος για την αρπαγή της άτυχης 27χρονης Πολωνέζας, που τελικά βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές.

Ο αλλοδαπός επρόκειτο να δώσει εξηγήσεις, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που διορίστηκε από το δικαστήριο, Ζαφείρη Δρόσο, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ωστόσο πήρε εκ νέου προθεσμία και θα απολογηθεί σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονίας της αλλοδαπής, έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά παντός υπευθύνου και οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω αλλά και του κλιμακίου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία που λαμβάνουν και έχουν στην κατοχή τους προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της 27χρονης κοπέλας και φυσικά τον υπαίτιο, τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που συνετέλεσαν σε αυτό το έγκλημα.

 

Ώρα  13:00

Κως: Ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί βρίσκεται αυτή την ώρα ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Ο υπήκοος Μπαγκλαντές κρατείται με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια που εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής στην Κω.

Ο 32χρονος αρνείται τα πάντα και δηλώνει πως δεν έχει κάνει τίποτα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου υποστηρίζει πως η κατηγορία είναι για αρπαγή και δεν έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές θα ισχυριστεί στην ανακρίτρια πως μετά τη συνάντηση που είχε με την κοπέλα την προηγούμενη Δευτέρα, την πήρε και πήγαν στο σπίτι του και ότι εκεί η κοπέλα έμεινε μαζί του, ήπιαν μερικές μπύρες και φύγανε και την άφησε στο σημείο όπου η ίδια έδωσε το στίγμα της στον φίλο της και του είπε «έλα να με πάρεις».

Κως: Οι τελευταίες μαρτυρίες που ρίχνουν φως στην υπόθεση

Συνεχίζει η Αστυνομία να εξετάζει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια της για τη δολοφονία της 27χρονης στην Κω, ενώ παράλληλα κάνει «φύλλο και φτερό» όλες τις λεπτομέρειες για τη ζωή και τις δραστηριότητες της κοπέλας στο νησί.

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως, καθώς ανοίγουν τα στόματα των κατοίκων του νησιού και των συναδέλφων της Αναστάζια στο ξενοδοχείο. Υπάλληλοι που γνώριζαν την ίδια και τον σύντροφό της αποκάλυψαν ότι το τελευταίο διάστημα περνούσαν κρίση στη σχέση τους. Όπως είπαν, τον τελευταίο καιρό τσακώνονταν αρκετά και οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν πιο τεταμένες. Πάντως, κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό κορίτσι και τονίζουν ότι δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Αυτό ίσως να εξηγεί και την απάντηση του συντρόφου της στο μήνυμα που του έστειλε το μοιραίο βράδυ. Η κοπέλα φέρεται να έστειλε ότι δεν αισθάνεται καλά εκεί που βρίσκεται και του ζήτησε να πάει να την πάρει. Ο 28χρονος σύντροφός της, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν εκείνη την ώρα, δεν κινητοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να της απάντησε «έλα μόνη σου», ενώ δεν την ρώτησε καν πού είναι και γιατί είναι εκεί.

Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, είχε μία εφαρμογή στο κινητό του από την οποία μπορούσε να παρακολουθεί το στίγμα της. Οπότε λογικά θα ήξερε που βρίσκεται η 27χρονη. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι από τη στιγμή που η Αστυνομία τον άφησε να επιστρέψει στην Πολωνία, σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στο «κάδρο» των υπόπτων.