Αστυνομικό

Κως: Προσωρινά κρατούμενος ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια (video)

Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής
Η κατηγορία που αντιμετωπίζει- προς το παρόν- είναι η αρπαγή της κοπέλας – Κρίθηκε και ύποπτος φυγής – Δεν του έχει αποδοθεί, ακόμη, η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω.

Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η στιγμή που φτάνει στα δικαστήρια, λίγο μετά τις 12:30, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές:

https://youtu.be/I_Tj9qatz0k

Τι λέει ο Πακιστανός

Από την πλευρά του, ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αναφέρει ότι όντως έγιναν έτσι τα πράγματα και ότι όταν γύρισε στο σπίτι, την άλλη μέρα, είδε τον 32χρονο αναστατωμένο και γεμάτο χώματα.

Επίσης ο συγκάτοικος του 32χρονου λέει ότι δεν ήξερε πως είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει για την Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα η Αναστάζια πέθανε από ασφυξία. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα τελευταία μηνύματα της άτυχης κοπέλας με τον σύντροφό της.
Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

Στην Πολωνία η σορός της 27χρονης

Στην Πολωνία θα μεταφερθεί η σορός της 27χρονης Αναστάζια, ενώ η μητέρα και ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας αναχώρησαν ήδη για Πολωνία, για να «ετοιμάσουν τα της ταφής της», όπως ανέφεραν.

Χθες οι Αρχές τους έδωσαν την άδεια να φύγουν, ζητώντας τους παράλληλα να βρίσκονται στη διάθεσή τους, όταν τους ζητηθεί.

Οι έρευνες

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Mega.

Οι αρχές εστιάζουν τις έρευνες τους σε ένα άλλο σπίτι, που δεν κατοικείται και βρίσκεται πολύ κοντά από το σημείο, όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της Αναστάζια.

Oι Αρχές πιστεύουν ότι  η δολοφονία της κοπέλας έγινε σε αυτό το εγκαταλελειμμένο σπίτι και όχι στο σπίτι του βασικού υπόπτου. Στη συνέχεια, ο δράστης μετέφερε το πτώμα στο σημείο όπου βρέθηκε, είτε μόνος του είτε με συνεργό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του Mega Mαρίνου Αλειφέρη, η σορός ήταν τυλιγμένη με σακούλες χαλιών και παρόμοια ευρήματα εντοπίστηκαν στο ακατοίκητο σπίτι. Η απόσταση του σπιτιού αυτού με το σημείο όπου βρέθηκε η σορός υπολογίζεται στα 100 μέτρα.