Η σχολική χρονιά έληξε για την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου εκπαιδεύοντας  6.647 μαθητές σε 97 σχολεία  όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα
Εκδηλώσεις

Η σχολική χρονιά έληξε για την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου εκπαιδεύοντας  6.647 μαθητές σε 97 σχολεία  όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα

Η σχολική χρονιά  2022-2023 έληξε για την ΕΥΘΥΤΑ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΡΟΔΟΥ,  εκπαιδεύοντας  6.647 μαθητές σε 97 σχολεία  όλων των βαθμίδων Α & Β Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα.

Οι  εκπαιδευτικές παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν σε 37  Νηπιαγωγεία,  36 Δημοτικά Σχολεία, 13 Γυμνάσια, 4 Γενικά Λύκεια,  3 ΕΠΑΛ,  3 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ,  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Ρόδου και των  νησιών της Δωδ/σου  Χάλκης, Τήλου,  Λέρου, Καλύμνου  & Κως.

Τα ολοκληρωμένα προγράμματα  «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» – «Ασφαλώς Ποδηλατώ» που έχει υιοθετηθεί από την ΕΥΘΥΤΑ, θεωρείται ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους απόκτησης οδικής παιδείας, γνώσης στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο σε επιστημονική τεκμηρίωση, που προωθεί τη βιωματική μάθηση και την ευαισθητοποίηση σε κρίσιμα ζητήματα της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ενεργά,   σε όλη τη διαδικασία της θεωρητικής και βιωματικής μάθησης,  με αμείωτο ενδιαφέρον εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό αλλά και τον προβληματισμό τους σε σχέση με την οδική παιδεία.

Οι μαθητές τώρα θα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας συμβάλλοντας ουσιαστικά σε ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα.

«Η αναγνώρισή μας ως ενός φορέα που συνεισφέρει μας δίνει δύναμη»  για να συνεχίσουμε επενδύοντας  στην παιδεία οδικής ασφάλειας. Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της πρόληψης και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΕΥΘΥΤΑ –  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΡΟΔΟΥ. Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για δέκατη  τρίτη (13) συνεχόμενη  χρονιά στο Ν. Δωδεκανήσου. Πρόκειται για ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές  γνωρίζουν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν στο δρόμο και τις σωστές πρακτικές που θα τους βοηθούν να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο ως οδηγοί και ως πεζοί. Ταυτόχρονα, ενημερώνονται για τις συνέπειες που μπορεί να έχει και να προκαλέσει  η μη ασφαλής οδήγηση, καθώς οι μαθητές του σήμερα θα είναι  οι ευαισθητοποιημένοι  οδηγοί- του αύριο.

Στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων   διανέμονται Αναμνηστικά Διπλώματα παρακολούθησης του προγράμματος  και σχετικά έντυπα για τους γονείς.

Η εκπαιδευτική ομάδα, μέλη, εθελοντές, πτυχιούχοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου,   έκαναν τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις μοναδικές,  βασισμένες σε καλές πρακτικές  από προγράμματα που υλοποιούνται και σε σχολεία  της Ε.Ε.

Η ΕΥΘΥΤΑ-  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΡΟΔΟΥ, ευχαριστεί από καρδιάς όλους εσάς  για  την υποστήριξη σας και την αρωγή σας στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Κυκλοφορώ»-«Ασφαλώς Ποδηλατώ»  της σχολικής χρονιάς  2022-2023.

Είναι σημαντικό που σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε συνοδοιπόρους και είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξή τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ,

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Δωδ/σου,

Τη Ναυτιλιακή  Εταιρία, DODEKANISOS SEAWAYS για την χορηγία των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Το Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ . & Μαρίας Σταματίου,

Τη ΒΑΚΑΡ ΑΕ,

Τη ΣΥΦΑΚ-ΡΟΔΟΥ,

Τον κ. Γιάννη Θεμέλαρο, Πρόεδρος της Ενεργειακής Α.Ε Π. Ν. Αιγαίου, τον κ. Μανώλη Μουσελλή, Έπαρχος Καλύμνου

Για την θερμή φιλοξενία των ξενοδοχείων, Crithoni’s Paradise Hotel ΑΦΟΙ ΑΣΒΕΣΤΑ-Λέρος,  Kos Aktis Art hotel & Kos divine Hotel & Suites κ. Νίκο Πουλιού-Κως,  ΣΤΑΛΑΣ- Κάλυμνος και την εξασφάλιση αυτοκινήτων-rent car  για τις μετακινήσεις της εκπαιδευτικής ομάδας στα σχολεία.

Τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων για την υποδοχή και την άρτια  συνεργασία μας,

Τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ, τους εθελοντές,  τους πτυχιούχους και  τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η εκπαιδευτική ομάδα της ΕΥΘΥΤΑ,  είναι η χαρά, η δύναμη, η ψυχή  και η ελπίδα στην διαμόρφωση της οδικής παιδείας με όραμα έναν κόσμο με «ΜΗΔΕΝ»  απώλειες από τροχαία.

Οι άνθρωποι της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ θα συνεχίσουν…για έναν κόσμο με ασφάλεια και πολιτισμό στους δρόμους, έναν κόσμο που αξίζουμε και τον έχουμε ανάγκη, έναν κόσμο δίχως άλλες χαμένες ανθρώπινες ζωές στο δρόμο.

Οφείλουμε  και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την σοβαρότητα της Οδικής Ασφάλειας,  της ανάληψης πρωτοβουλιών και ευθυνών από όλους  για να αλλάξουμε την τραγική κατάσταση με τους ανθρώπους που χάνονται στους δρόμους και τα  θλιβερά αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας χρόνια τώρα.

Απαιτούμε να κυκλοφορούμε σε ασφαλείς δρόμους.

Πάντα να θυμόμαστε ως οδηγοί ή  ως πεζοί  δίνουμε προτεραιότητα στη ΖΩΗ.  Όταν οδηγούμε ή περπατούμε έχουμε πάντοτε την προσοχή μας και είμαστε εκεί..

Μια στιγμή…Μια ζωή…
Οδηγούμε Υπεύθυνα, δεν παραβιάζουμε τον Κ.Ο.Κ, προσέχουμε στις παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ΖΩΗ μας και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Καλό καλοκαίρι με ασφαλείς διαδρομές