Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο η Μαρία Αγγέλου από τη Ρόδο

Την υποψηφιότητα της Μαρίας Αγγέλου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Η κ. Αγγέλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου, επιχειρηματίας και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου (ΣΕΕΜΠ), με πλούσια ενασχόληση με τα κοινά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ζητήματα Τουρισμού, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για δεύτερη φορά, αφού είχε συμπορευτεί και στις περιφερειακές εκλογές του 2019:

«Η συμμετοχή μου για άλλη μια φορά σε μια εκλογική διαδικασία πολύ απλά επιβεβαιώνει την αδήριτη ανάγκη μου για προσφορά. Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα του τόπου για μένα αποτελεί κινητήριο δύναμη και ζωογόνο διαδικασία. Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη εμπλοκή μου σε αντίστοιχη διαδικασία ομολογώ πως κάθε σκέψη και πράξη μου κινείται γύρω από τον τουρισμό, την νησιωτική πολιτική, την επιβίωση των ΜμΕ. Εντοπισμός σημείων βελτίωσης – Επίλυση – Εξέλιξη είναι ο βασικός άξονας της σκέψης μου.

Επιθυμητός σκοπός μου είναι η συνέχιση της προσφοράς μου στον Τουρισμό και στα νησιά μας μέσα από την παράταξη που έχει αποδείξει στον πράξη ότι οδηγεί το Νότια Αιγαίο μπροστά!»

Βιογραφικό

Η Μαρία Αγγέλου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου (ΣΕΕΜΠ), ιδιοκτήτρια η ίδια τουριστικών επιχειρήσεων στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Κατά τo διάστημα 2015-2016, διετέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Τουρισμού σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού και μέλος της κοινής επιτροπής Προσκυνηματικού τουρισμού μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης και των Ιέρων Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο. Ο Τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές του είναι ένα αντικείμενο με το οποίο έχει ασχοληθεί αρκετά συμμετέχοντας σε σχετικά σεμινάρια και συνέδρια.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΔΩ (Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου).

Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργασθεί ως φιλόλογος.