Γ.Λεονταρίτης-Σαντορίνη: Ξεκίνησαν οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου
Περιφέρεια

Γ.Λεονταρίτης-Σαντορίνη: Ξεκίνησαν οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου

Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης (β’) φάσης ασφαλτοστρώσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σαντορίνης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησαν οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού του συνόλου του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί ολική αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών σωμάτων με νέα υψηλής τεχνολογίας φωτιστικά σώματα τύπου Led στις περιοχές Εμπορείο, Περίσσα, Καμάρι, Μεσσαριά – Αεροδρόμιο, Φηρά – Οία, Φοινικιά, Μεγαλοχώρι, Ημεροβίγλι.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και θα ολοκληρωθούν το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών.

Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης στα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου που ασφαλτοστρώθηκαν πρόσφατα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το αργότερο εντός τριών – τεσσάρων (3 – 4) ημερών.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Υλοποιείται η δέσμευσή μας για τη μετατροπή του παλιού, φθαρμένου κι επικίνδυνου επαρχιακού οδικού δικτύου της Σαντορίνης σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
Μετά την ολοκλήρωση της α’ και β’ φάσης των ασφαλτοστρώσεων σε σημαντικούς κεντρικούς άξονες του νησιού ξεκίνησε σήμερα ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που αφορά την ασφάλεια οδήγησης κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τοποθετούμε νέα φωτιστικά σώματα τύπου led βελτιώνοντας κατά πολύ την ποιότητα του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στόχος μας παραμένει να καταστεί το σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου σύγχρονο και ασφαλές και γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις με την γ’ φάση ασφαλτοστρώσεων».