Μια νέα εποχή για το εμβληματικό και μοναδικό Mediterranean στην Ρόδο
Τουρισμός

Μια νέα εποχή για το εμβληματικό και μοναδικό Mediterranean στην Ρόδο | ΦΩΤΟ

Το ιστορικό ξενοδοχείο Mediterranean, που πρωτολειτούργησε το 1964, και αποτέλεσε πρότυπο δείγμα ανάπτυξης του Ροδιακού Τουρισμού, εισέρχεται σε μια νέα ακόμη πιο δυναμική εποχή, ανακαινισμένο εκ βάθρων για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί!

Το εμβληματικό Mediterranean Hotel, της οικογένειας Καμπουράκη, που είναι «συνώνυμη» με την ανάπτυξη του Τουρισμού στο σμαραγδένιο νησί, βρίσκεται στην καρδιά της επιχειρηματικής και τουριστικής ζωής της πόλης, δίπλα ακριβώς στο Ενυδρείο και το πολυτελές Casino της Ρόδου και σε απόσταση αναπνοής από τη Μεσαιωνική Πόλη και τα αξιοθέατά της, συνιστά ιδανική επιλογή για διακοπές ή επαγγελματικά ταξίδια, όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το Mediterranean μετά την ριζική ανακαίνιση, για την οποία ανέστειλε την λειτουργία του, διαθέτει σήμερα  235 ευρύχωρα Δωμάτια και Σουΐτες, υψηλής αισθητικής, με εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα και λειτουργικές ανέσεις, γαστρονομικό εστιατόριο και αίθουσα συνεδρίων χωρητικότητας 200 ατόμων, ανταποκρινόμενο  στην πρόκληση της ικανοποίησης των υψηλών απαιτήσεων των επισκεπτών της Ρόδου.

 

Το Mediterranean Hotel είναι συνώνυμο της θερμής φιλοξενίας και του συλλογικού χαρακτήρα της Ρόδου.

Το ξενοδοχείο 5 αστέρων προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και πολυτελούς περιποίησης στους επισκέπτες όλο το χρόνο. Ευλογημένο, σε μια ιδανική τοποθεσία, «εξυμνεί» την περιβόητη Μεσαιωνική Πόλη του νησιού και τις παραλίες με χρυσή άμμο, ενώ παράλληλα αποπνέει τη ζωντανή ενέργεια της πόλης.

Φωτογραφία της δεκαετίας του 1960

Η ανακαίνιση

Με την ολική ανακαίνιση των ορόφων να έχει ολοκληρωθεί, και την επέκταση του προγράμματος ριζικής ανακαίνισης στο σύνολο του ξενοδοχείου εντός του 2024, το Mediterranean παρουσιάζει μια αισθητική με διαχρονικές αξίες και μια εικόνα άρρηκτα συνδεδεμένη με τις σύγχρονες τάσεις του Τουρισμού.

Mε την επιμέλεια του αρχιτεκτονικού γραφείου DEMOS DESIGN P.C. – Δήμου Αλέξιος Αρχιτεκτονική Διακόσμηση ΙΚΕ, τα νέα δωμάτια του ξενοδοχείου, διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

Α. “Olive Heritage” Garden view room

Δωμάτια με θέα στους κήπους σε φυσικές γήινες αποχρώσεις με «έξυπνα» συστήματα αυτοματισμών με πρωταρχικό μέλημα την βιωσιμότητα και την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος σε μια έκφραση ανανέωσης.

Ένα νέο ξεκίνημα ενσυνείδησης; μια αρχή εκτίμησης του παρόντος με βάση την κληρονομιά του παρελθόντος με βλέμμα προς το μέλλον.

Β. “Executive” City view room

Δωμάτια με θέα προς την πόλη της Ρόδου με κύριο γνώμονα τους ψηφιακούς νομάδες παρέχοντας οικείες αναφορές και ζεστή ατμόσφαιρα με πλήρη γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών και αναβαθμισμένων τεχνολογικών συστημάτων.

Ένας συνδυασμός του εταιρικού και της φιλοξενίας.

C. “Aegean expression” Sea view room

Σειρά δωματίων με την διαχρονική οπτική του λευκού με λιτές γραμμές σε ένα παιχνίδι του φωτός και της σκιάς μπροστά σε ένα κάδρο ανεμπόδιστης θέας προς την θάλασσα του Αιγαίου πελάγους. Μια αυθεντική εμπειρία του καλοκαιριού, μια μοναδική ευκαιρία για απόδραση.

D./E./H. “Halcyon” Sea view junior suites

Σειρά ευρύχωρων σουϊτών μέσω μιας αρμονικής σύζευξης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, με την ομαλή διάχυση φυσικού φωτισμού, σε εναρμόνιση με την αισθητική κομψότητα.

Ένα ταξίδι ευεξίας με σκοπό την επαναφορά της ψυχικής ευημερίας σε μια ολιστική όαση.

F. “Grande senses” Sea view suite

Ανασχεδιασμός σουίτας σε μορφή αποκλειστικού διαμερίσματος 75 μ2 με πανοραμική θέα θάλασσας. Δημιουργία ιδιωτικού χώρου Jacuzzi με την έντονη παρουσία αποχρώσεων του γαλάζιου σε μια σύνθεση αντιπροσωπευτική. Ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας του “lifestyle” με την μαγευτική σαγήνη των αισθήσεων σε μια συμφωνία με τα στοιχεία της φύσης, ή επιτομή της ουσίας της πολυτέλειας.

Ωστόσο, παρ’ όλη τη φήμη και την εξαιρετική ανακαίνιση, το Mediterranean Hotel δεν επαναπαύεται στις δάφνες του.

Μαζί με την ανακαίνισή του το 2023, μια νέα εταιρική ταυτότητα έρχεται να συμπληρώσει τη σύγχρονη πινελιά που πλέον κρατά και συντηρεί την κληρονομιά του ξενοδοχείου.

Το νέο σύμβολο – λογότυπο δεν φείδεται των βασικών χαρακτηριστικών που συνθέτουν την πλούσια ταυτότητα του Mediterranean Hotel, ενώ παράλληλα τα βελτιώνει μέσα από ένα σύγχρονο φακό. Μια τολμηρή γραμματοσειρά serif ενισχύει πολλαπλά τις αξίες του, όπως την ιστορία, την τοποθεσία, την εξέχουσα θέση και την πολυτέλεια. Το σύμβολο που προκύπτει, που μοιάζει με οικόσημο, αναδεικνύει με υπερηφάνεια τη θέση του ξενοδοχείου στο χώρο της Φιλοξενίας.

Η τυπογραφική έκφραση του λογοτύπου αντιπροσωπεύει τα βασικά συστατικά του συμβόλου, τα οποία εξάγονται και προβάλλονται μέσα από τα γράμματα.

Η γραμματοσειρά αναδεικνύει τη νέα φινέτσα σε κάθε επίπεδο του λεκτικού σήματος, μεταφέροντας ξεχωριστά ένα κύριο χαρακτηριστικό της ταυτότητας.

Η λέξη «Μεσόγειος» αντηχεί με φωνητική και κειμενική αφθονία, προκαλώντας μια αίσθηση σύγχρονης εκλέπτυνσης και οπτικής ισορροπίας. Το «Hotel Rhodes,» λειτουργεί ως περιγραφικό σλόγκαν, αποτίοντας φόρο τιμής στη σημασία της τοποθεσίας του, ενώ η αναφορά του «Est. 1964» χρησιμεύει ως μαρτυρία για τη διαχρονική ιστορία του. Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα που φέρει τις υλοποιήσεις της ταυτότητας, οι μπλε αποχρώσεις αναδεικνύουν τον φρέσκο χαρακτήρα του ξενοδοχείου, καθώς και την παραλία Έλλη, την παρθένα, γνωστή ακτογραμμή για την οποία είναι ιδιαίτερα υπερήφανο.

Φωτογραφία της δεκαετίας του 1960
Φωτογραφία της δεκαετίας του 1960

Με την ανακαινισμένη του εμφάνιση και την εκλεπτυσμένη του ταυτότητα, το Mediterranean Hotel θέτει τις βάσεις για ένα μέλλον γεμάτο προσμονή και ενθουσιασμό.

Αυτή η μεταμόρφωση ενσαρκώνει τη δέσμευση του ξενοδοχείου να προσφέρει απαράμιλλες εμπειρίες και να καλλιεργεί διαρκείς αναμνήσεις. Καθώς ο ήλιος δύει πάνω από τη Ρόδο, ρίχνοντας τη ζεστή λάμψη του στις χρυσές παραλίες, το Mediterranean Hotel περιμένει, έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες σε ένα αξέχαστο ταξίδι που συνυφαίνει την έντονη ιστορία του νησιού με την υπόσχεση μιας πολυτελούς απόδρασης.

Πηγή money-tourism.gr