Πολιτική

Φ.Χατζηδιάκος: Θα χρειαζόταν να πούμε πολλά και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας όλα όσα επιβεβαιώνουν την σημαντική προσωπικότητα του αείμνηστου, «Δημήτρη Κρεμαστινού»

 

 Για όλα όσα προσέφερε στους τομείς της ιατρικής και στον άνθρωπο, ως διακεκριμμένος γιατρός. Για όλα όσα οραματίστηκε για τον τόπο μας, ως Βουλευτής και ως Υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κυρίως για την υλοποίηση του «ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» και την στήριξη των δομών υγείας, ιδιαίτερα για την δημιουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας. Οραματίστηκε την λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος και Ογκολογικού, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να υλοποιήσει.

Σήμερα τρία χρόνια μετά τον θάνατο του, αλλά ακριβώς λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της προεκλογικής του περιοδείας στη Ρόδο, εντελώς απαράδεκτα και άκαιρα ενέταξε στο πρόγραμμα του τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου, Δημήτρη Κρεμαστινού. Ενός πολιτικού άνδρα, ο οποίος υπηρέτησε με τις προοδευτικές του ιδέες την καθιέρωση και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τώρα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του, εφαρμόζοντας τις πιο νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.

Κύριε Μητσοτάκη, πόσο γνωρίζετε την κατάσταση στα νησιωτικά περιφερειακά νοσοκομεία και την ανασφάλεια που νοιώθουν οι νησιώτες από την υποστελέχωση τους, αλλά και τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και των υγειονομικών στελεχών; Ποια είναι τα κίνητρα, που δίδετε στους υπηρετούντες γιατρούς για την παραμονή τους στις νησιωτικές περιοχές; Ποια είναι η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας για την βελτίωση των υποδομών και την στελέχωση των δομών υγείας;

Αφήστε τον δικό μας άνθρωπο στην αιωνιότητα. Το αποτύπωμα του Δημήτρη Κρεμαστινού, στο τόπο μας είναι ανεξίτηλο. Πάντα θα παραμένει στην καρδιά και στη συνείδηση των συμπολιτών μας για το έργο του, τις αρετές του και την πολιτική του πορεία.

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ