Δ. Διακομιχάλης στον RV: Ο Γ. Χατζημάρκος απέδειξε με την καταλυτική παρέμβασή του στο ακτοπλοϊκό, πόσο αποτελεσματικός είναι
Δωδεκάνησα Περιφέρεια

Δ. Διακομιχάλης στον RV: Ο Γ. Χατζημάρκος απέδειξε με την καταλυτική παρέμβασή του στο ακτοπλοϊκό, πόσο αποτελεσματικός είναι (audio)

Αυτή ήταν η χειρότερη κρίση για μένα που διαχειρίστηκα στα 35 χρόνια πορείας μου στην Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο Δήμαρχος Καλύμνου

Στο αίσιο τέλος του ακτοπλοϊκού ζητήματος που πέρασε από 40 κύματα, με την αποτελεσματική συμβολή και καταλυτική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στην επίλυση του προβλήματος, αναφέρθηκε  ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, μιλώντας  στον RealVoice 99.5 στη Ρένα Παυλάκη και στο Πρωινό X-press.

Όπως τόνισε ο κ. Διακομιχάλης: “Ήταν μία θετική εξέλιξη, χρειάσθηκαν πολύ προσεκτικές κινήσεις και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος πραγματικά με πολύ ευέλικτο τρόπο σε καθημερινή βάση, μαζί με μένα και τους συναρμόδιους υπουργούς, κρατήσαμε χαμηλούς τόνους σε αυτή την περιπέτεια.

Ευχαριστώ τον κ. Χατζημάρκο που απέδειξε πόσο ευέλικτος και αποτελεσματικός είναι. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους υπουργούς Επικρατείας και Ναυτιλίας κ.κ.  Γεραπετρίτη και Πλακιωτάκη γιατί είχαμε βρεθεί σε μία κατάσταση που δεν την ήθελε κανείς και τώρα εξομαλύνεται η κατάσταση και τέλος καλό, όλα καλά”.

Σημειώνεται ότι σε λύση οδηγείται το διπλό ακτοπλοϊκό πρόβλημα στα βόρεια Δωδεκάνησα, με πρωτοβουλία την οποίαν ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με σκοπό αφενός την πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς την Αστυπάλαια, αφετέρου την επαναδρομολόγηση του πλοίου “Νήσος Κάλυμνος”.

Αυτή ήταν η χειρότερη κρίση για μένα που διαχειρίστηκα στα 35 χρόνια πορείας μου στην Αυτοδιοίκηση, όταν το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κήρυξε έκπτωτη την εταιρία λαϊκής βάσης ΑΝΕΚ. Επειδή είμαι ψύχραιμος άνθρωπος, αυτή ήταν μία περιπέτεια, γιατί ήταν και ταυτόχρονα σε μία προσωπική περιπέτεια υγείας που πέρασα. Με χειρουργικό τρόπο ο Γιώργος Χατζημάρκος αντιμετώπισε το ζήτημα. Κι εκείνος και γω με δύσκολες ισορροπίες που ακολουθήθηκαν μέχρι το βράδυ που έκλεισε η διαδικασία, καταλήξαμε σε αυτό το αποτέλεσμα, όπου όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Μετά τα Τέμπη περάσαμε τα κακά της μοίρας μας, με συνεχείς αυστηρούς ελέγχους. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για μας. Τα βόρεια νησιά θα έχουν πλέον πλοία.

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά τον κ. Χατζημάρκο για την καταλυτική παρέμβασή του τις τελευταίες ημέρες που παιζόντουσαν πολλά πράγματα και εμείς είχαμε φθάσει στα όρια μας.

Η ΑΝΕΚ είναι μία εταιρία λαϊκής βάσης. Η αξία του “Νήσος Κάλυμνος” θα παραμένει ολοζώντανη στις τοπικές κοινωνίες. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια για τη θέση του, και θέλω να πω καταλήγοντας ότι είμαι ο τελευταίος που θα έπρεπε να κατηγορηθεί”, σημείωσε καταλήγοντας.

 

Πηγή RealVoice