Δήμος

Ποιες διαδρομές θα εκτελούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και το mini bus της ΡΟΔΑ το καλοκαίρι

Ο δήμος Ρόδου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ», έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση δωρεάν συγκοινωνιακού έργου έως τις 31 Οκτωβρίου για κατοίκους και επισκέπτες με ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα εκτελούν προκαθορισμένες διαδρομές εντός της Μεσαιωνικής πόλης, τις οποίες δεν μπορούν να εκτελέσουν άλλα συγκοινωνιακά μέσα

Διαδρομή 1 (κυκλική)

Με αφετηρία την πλατεία Σύμης και μέσω της πλ. Μουσείου ακολουθώντας την οδό Ιπποτών και την οδό Ορφέως, μέχρι την πύλη Ντ’ Αμπουάζ. Αναστροφή στο τέλος της Ορφέως, ακολουθώντας την οδό Σωκράτους, στην πλατεία Ιπποκράτους αριστερά ακολουθώντας την οδό Ερμού, αριστερά προς την πλατεία Μουσείου και τερματισμό στην πλατεία Σύμης.

Διαδρομή 2 (κυκλική)

Με αφετηρία στην πύλη Αγ. Αθανασίου, μέσω τον οδών Ιπποδάμου, Σωκράτους, δεξιά στην Πλάτωνος, διασχίζοντας την Σοφοκλέους, δεξιά στην Ομήρου και τερματισμό στην πλατεία Σύμης. Με την ολοκλήρωση μιας διαδρομής η επόμενη που θα ακολουθήσει, θα στρίψει από τη Σωκράτους στην Αγίου Φανουρίου και θα καταλήξει στην πύλη Αγ. Αθανασίου. Οι διαδρομές θα εναλλάσσονται.

Διαδρομή 3 (κυκλική)

Με αφετηρία την πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Εκάτωνος, Ειρήνης, Πυθαγόρα, Πλάτωνος, δεξιά στη Σωκράτους και διασχίζοντας την πλατεία Ιπποκράτους, ακολουθώντας την οδό Αριστοτέλους, δεξιά στη Θησέως και τερματισμό στην πύλη Ακαντιάς.

Όχημα 4ο

Το τέταρτο όχημα θα σταθμεύει στην πλατεία Σύμης και θα εκτελεί έκτακτα δρομολόγια’

Διαδρομή Mini Bus (κυκλική)

Με αφετηρία το χώρο στάθμευσης που διαμορφώθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς, θα κινείται μέχρι την πλατεία Σύμης και θα επιστρέφει στο χώρο στάθμευσης. Οι στάσεις επιβίβασης – αποβίβασης θα είναι:
-Στο λιμάνι της Ακαντιάς (έμπροσθεν χώρου στάθμευσης)
-Στην είσοδο και απέναντι από τη μεσαιωνική τάφρο
-Στην είσοδο κα απέναντι από τη Θαλασσινή Πύλη (Κολώνα)
-Στην πλατεία Σύμης