Ρόδος

Eργαζόμενοι Ακτινολογικού Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου: «Η κατάσταση δεν πάει άλλο»

«Βιώνουμε μια μόνιμη κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των τμημάτων, με την σωματική και την ψυχική μας υγεία να βρίσκεται σε κίνδυνο» αυτό υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου σε επιστολή διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδιο φορέα την οποία συνυπογράφουν και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

 

  • Αξονικός Τομογράφος
  • Μαγνητικός τομογράφος
  • Υπέρηχος
  • Μαστογράφος
  • Ακτινολογικό εργαστήριο
  • Αιμοδυναμικό
  • Αγγειογράφος
  • Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας.

Όπως επισημαίνουν, οι εργαζόμενοι (τεχνολόγοι) των απεικονιστικών εργαστηρίων(Ακτινολογικό) τα τελευταία χρόνια βιώνουν μια μόνιμη κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης, με 534 ωφελούμενα ρεπό και σχεδόν ολόκληρη την άδεια του 2022 και 2023, ζητώντας να παρθούν άμεσα δραστικά μέτρα, “να προστατευθεί η υγεία μας και η υγεία των ασθενών, να γίνουν άμεσα προσλήψεις , για να μην χυθούν αύριο άλλα «κροκοδείλια δάκρυα» από τους κυβερνώντες”.

Αναλυτικά επισημαίνουν:

Σε συνδυασμό με την οικονομική  εξαθλίωση που βιώνουμε από των πληθωρισμό και την ακρίβεια, παραγωγικοί συνάδελφοι μας ωθούνται   σε παραίτηση, δύο συνάδελφοι έχουν δηλώσει επίσημα ότι θα παραιτηθούν το επόμενο διάστημα. Επίσης τα τελευταία χρόνια χάσαμε δύο εν ενεργεία συναδέλφους λόγω θανάτου, τέσσερεις συνάδελφοι μας είτε είναι στα πρόθυρα συνταξιοδότησης, είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ένας συνάδελφος συμβασιούχος θα αποχωρήσει γιατί έχει προσληφθεί με μόνιμη σχέση εργασία σε άλλη πόλη (στην ηπειρωτική Ελλάδα).

Από τους 14 εναπομείναντες συναδέλφους οι 3  είναι συμβασιούχοι. Με βάση αυτήν την δύναμη δεν θα μπορούμε να αρρωστήσουμε,  να πάρουμε κανονική άδεια και να καθίσουμε στις αργίες με τις οικογένειες μας.

71 βάρδιες στο σύνολο/14 εργαζόμενοι=5 βάρδιες τη βδομάδα

Ίδια είναι η κατάσταση και με τους γιατρούς ακτινολόγους. Οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας  στο δημόσιο νοσοκομείο ωθούν τους νεότερους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα,  όπου οι απολαβές είναι καλύτερες, με αποτέλεσμα να απαξιώνονται οι δημόσιες δομές όπως το ακτινολογικό τμήμα του ΓΝΡ, το οποίο θα μπορούσε να καλύπτει μεγάλο μέρος από τις τεράστιες ανάγκες του Ρόδιου λαού.

Ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει για την λειτουργία του ακτινολογικού 10 γιατρούς ακτινολόγους (πολύ λίγες για τις πραγματικές ανάγκες),  αυτή την στιγμή υπηρετούμε  μόλις 5, λόγω τριών παραιτήσεων που είχαμε τον τελευταίο χρόνο και μία συνάδελφο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Είναι φανερό ότι με το υπάρχον προσωπικό είναι αδύνατο με ασφάλεια να καλυφθούν οι εφημερίες του ακτινολογικού, αφού δεν εξασφαλίζεται η απαραίτητη ανάπαυση του γιατρού (άδειες και ρεπό) και το πρόγραμμα εφημεριών είναι εξοντωτικό.

Δεδομένου της κατάστασης, που βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν, με τον φόρτο εργασίας το επόμενο διάστημα  να αυξάνει κατακόρυφα, οι εργαζόμενοι του ακτινολογικού δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των τμημάτων, με την σωματική και την ψυχική μας υγεία να βρίσκεται σε κίνδυνο, με ότι συνεπάγεται αυτό και για τους ασθενείς.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαλύσουμε τις οικογένειες μας επειδή η κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας   και όλες οι διοικήσεις μέχρι σήμερα αδιαφορούν για μας και για τους ασθενείς.

Απαιτούμε να παρθούν  άμεσα δραστικά μέτρα να προστατευθεί η υγεία μας και η υγεία των ασθενών, να γίνουν άμεσα προσλήψεις , για να μην χυθούν αύριο άλλα «κροκοδείλια δάκρυα» από τους κυβερνώντες.

Οι εργαζόμενοι των απεικονιστικών τμημάτων:

ΑΛΑΦΑΚΗ ΒΕΡΑ                                                                              

ΓΑΒΡΙΗΛΑΚΗ ΒΑΓΙΑ                                                                        

ΚΑΖΟΥΛΗ ΦΑΙΔΡΑ

ΚΑΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΠΑΡΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

ΠΕΤΑΥΡΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΣΑΚΚΙΑΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΣΙΓΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ ΕΛΕΝΗ (ΛΙΑΝΑ)

ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΡ:

ΑΓΓΕΛΗ ΕΛΕΝΗ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΠΑΡΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ)

ΤΣΑΚΙΣΙΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΟΥΛΟΥNΙΑ ΕΛΕΝΗ (ΛΙΑΝΑ)