Πολιτική

Γιάννης Παππάς: Μια τετραετία με προοπτικές για τη χώρα

«Προοπτικές ανάπτυξης και προκλήσεις προόδου για τη χώρα, νέες ευκαιρίες για τους Έλληνες, πρωτόγνωρες συνθήκες αναβάθμισης του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τεχνολογική εξέλιξη, με σεβασμό στους πολίτες και το περιβάλλον, δικαιοσύνη, ίσα δικαιώματα, συμβολή στην ανάπτυξη επιχειρηματικότητας. Αυτή την εποχή που μέχρι πρότινος φάνταζε πολύ μακρινή και υπερβολικά εξελιγμένη στη σκέψη όλων, είναι πλέον πολύ κοντά μας. Η διακυβέρνηση της χώρας, βασισμένη σε αυτά τα δεδομένα, αποτελούν στοίχημα για τη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» τονίζει μεταξύ άλλων σε σχόλιό του ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Γιάννης Παππάς, αναφέροντας επιγραμματικά, το πρόγραμμα της Ν.Δ. πάνω στο οποίο, θα βασιστεί η επόμενη τετραετία.

Μια τετραετία με προοπτικές, με κυβερνητικό πρόγραμμα, βασισμένο στην ανάπτυξη, που αποβλέπει σε μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, σύγχρονη και κυρίως ισχυρή, καταγράφει το όραμα και το σχέδιο της Ν.Δ. για τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη τετραετία, όπως το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκη. Στόχος, να συγκλίνουμε ακόμα περισσότερο με την Ευρώπη σε μισθούς, επενδύσεις, υγεία και παιδεία.

Μελετημένο και με ακρίβεια κοστολογημένο, με εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, χωρίς να υπερβαίνει τα 8-9 δις ευρώ σε αντίθεση με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που υπερβαίνει τα 46 δις…

Το πρόγραμμα της διακυβέρνησης της Ν.Δ. αναπτύσσεται σε πέντε κεφάλαια: την παραγωγική, την κοινωνική, την πράσινη και ψηφιακή, τη δίκαιη και την ισχυρή Ελλάδα.

Παραγωγική Ελλάδα: διπλάσιες δημόσιες επενδύσεις, μείωση δημόσιου χρέους, επαναφορά πληθωρισμού στο 2%, μείωση ανεργίας, αύξηση εξαγωγών και μεριδίου μεταποίησης.

Δωδεκάμηνος τουρισμός, αύξηση μισθών ιδιωτικών, δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεων και εφαρμογή ψηφιακής κάρτας σε όλες ανεξαρτήτως τις επιχειρήσεις.

Μειώσεις σε φόρους: σταδιακή κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και οριστική κατάργηση για αγρότες. Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τεκμηρίων διαβίωσης, φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων και χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Νέες υποδομές: 2.300 έργα κρίσιμων υποδομών σε όλη την Ελλάδα.

Κοινωνική Ελλάδα: καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία αύξηση μισθολογικών απολαβών εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών, ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών, σύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Δημογραφικό και οικογενειακή πολιτική: αύξηση επιδομάτων μητρότητας και αριθμού δικαιούχων στεγαστικής πολιτικής. Αύξηση θέσεων για βρεφονηπιακούς, πρόγραμμα φύλαξης νηπίων, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, θεσμοθέτηση χώρων φύλαξης και φροντίδας παιδιών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα: ένταξη δημοσίων υπηρεσιών στο gov.gr, απλούστευση σημαντικών διαδικασιών και διακίνηση δεδομένων μεταξύ δημοσίου, μόνο ηλεκτρονικά. Πλήρης ψηφιοποίηση κεντρικών αρχείων του Κράτους (υποθηκοφυλακείων, δικαιοσύνης, Πολεοδομιών, νοσοκομείων κ.ά) οπτική ίνα σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό κτίριο έως το 2027 για γρήγορο Ιnternet σε δημόσια, ιδιωτικά κτίρια και σχολεία.

Αύξηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το 20% των Ι.Χ. οχημάτων θα είναι μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως το 2027.

Ενεργειακή αναβάθμιση μέσω προγραμμάτων, υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων σε 250 περίπου οικισμούς κάτω από 2.000 κατοίκων σε νησιωτικές, ορεινές, ευαίσθητες περιοχές. Ολοκλήρωση των 45 Μονάδων Διαχείρισης Αποβλήτων και υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων.

Εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων, αφαίρεση καύσιμης ύλης, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, ανάπτυξη «έξυπνου δάσους» με χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Πρόγραμμα GR-ECO islands, με σκοπό την ενεργειακή αυτονομία και την κυκλική οικονομία στα νησιά μας.

Δικαιοσύνη: επιτάχυνση χρόνου απονομής δικαιοσύνης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και εκκαθάριση εκκρεμών υποθέσεων. Ψηφιακή Στρατηγική για τη Δικαιοσύνη με ολοκλήρωση των έργων Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την Ποινική, Πολιτική και Διοικητική Δικαιοσύνη. Νέος Δικαστικός Χάρτης και αναβάθμιση 14 δικαστηρίων.

Κράτος: Συνταγματική αναθεώρηση (άρθρο 16). Αξιολόγηση παντού, bonus παραγωγικότητας, προγράμματα κατάρτισης δημοσίων υπαλλήλων και επιλογή διοικήσεων οργανισμών με επαγγελματικά κριτήρια. Εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλο το δημόσιο.

Ισότητα και συνοχή: αύξηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και αναπηρικών επιδομάτων.

Επέκταση υποστηριζόμενης απασχόλησης για άτομα με αναπηρία – Προσωπικός Βοηθός. Πρόληψη και καταπολέμηση βίας κατά γυναικών. Μείωση έμφυλου μισθολογικού χάσματος. Υλοποίηση Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ισχυρή Ελλάδα: απόλυτη προτεραιότητα στη φύλαξη των Συνόρων, οργανωτική αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, αποδέσμευση άνω των 5.000 αστυνομικών από μη αστυνομικά καθήκοντα. Ενίσχυση πλαισίου αντιμετώπισης της αστυνομικής αυθαιρεσίας, εφοδιασμός αστυνομικών πρώτης γραμμής με κάμερες.

Νέο Πυροσβεστικό Σώμα. Σχεδιασμός νέας δομής και τρόπου λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόσληψη 500 νέων στελεχών. Αναβάθμιση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης συμβάντων και στόλου Πυροσβεστικού Σώματος. Προμήθεια σύγχρονων αμφίβιων αεροσκαφών πυρόσβεσης για τα νησιωτικά συμπλέγματα και 5 +2 Canadair νέου τύπου καθώς και πυροσβεστικών οχημάτων μεγάλης κλίμακας.

Αύξηση αριθμού επαναπατριζόμενων μεταναστών και Έμφαση στην ελεγχόμενη μετανάστευση για εποχική εργασία.

Η Ελλάδα αποκτά 24 αεροσκάφη τύπου Rafale , 3 (+1) φρεγάτες Belharra, αναβαθμίζει 83 αεροσκάφη F-16 στην κορυφαία έκδοση Viper. Βρίσκονται σε εξέλιξη 19 προγράμματα ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την προμήθεια αεροσκαφών F-35, την αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50 και την απόκτηση 3 νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.