Όλα έτοιμα για τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου
Αθλητικά

Όλα έτοιμα για τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου

 

Όλα είναι έτοιμα για τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου με τη συμμετοχή αθλητών από 45 διαφορετικές χώρες του κόσμου, από την Ευρώπη, από Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, και την Ωκεανία.

 

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου στις 7 το απόγευμα με την τελετή ανάματος του βωμού της φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου που θα αφιχθεί για πρώτη φορά στη Ρόδο.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαριέτα Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου & Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βασίλης Ζήκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νίκος Νικολής, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, του ΠΡΟΤΟΥΡ & της ΔΕΡΜ.Α.Ε., Αλέξανδρος Κολιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιώργος Αντώνογλου και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αλέξανδρος Πασσάλης, αναφέρθηκαν στην πορεία του αγώνα από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα και σε επιμέρους λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.

 

Μαριέττα Παπαβασιλείου

Η κα Παπαβασιλείου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς, υποστηρικτές, εθελοντές του αγώνα και προς τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την τελετή ανάματος του βωμού της Μαραθώνιας φλόγας και να κατέβει την Κυριακή στην πλατεία για να δώσει το δικό του παλμό στη διοργάνωση! Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Όταν ξεκίνησε το ταξίδι του ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, δεν φανταζόμασταν πού μπορεί να φτάσει… Κοιτάζοντας πίσω, διαπιστώνω ότι η διοργάνωση έχει διανύσει τη δική της ξεχωριστή διαδρομή, κατέχοντας πλέον μία θέση μεταξύ των σημαντικών δρομικών αγώνων ανά τον κόσμο. Αποτελεί πλέον αγώνα-θεσμό για την παγκόσμια δρομική κοινότητα και συμβάλει στην προβολή του νησιού μας σε όλο τον κόσμο! Η επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, καθώς επίσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων – AIMS & της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού – IAAF, πιστοποιούν την εγκυρότητα του αγώνα και διασφαλίζουν την διεθνή αναγνώρισή του.

Εκείνο όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι οι νίκες αυτές και ο ίδιος ο αγώνας ανήκουν στη Ρόδο, στο νησί μας που μας έδωσε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε μία μοναδική παραθαλάσσια διαδρομή δίπλα στα Μεσαιωνικά Τείχη και πλάι στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ο Μαραθώνιος Ρόδου ανήκει σε όλους τους Ροδίτες και σε όλες τις Ροδίτισσες, ανήκει στους νέους και στα παιδιά μας.

Είμαι βέβαιη ότι με την αποδοχή και την υποστήριξη που απολαμβάνει, την τεχνική του αρτιότητα και τη διεθνή του αναγνώριση, έχει πολλά ακόμη …χιλιόμετρα να διανύσει. Γι’ αυτό σας καλούμε όλους να αγκαλιάσετε τη διοργάνωση, να χειροκροτήσετε τους δρομείς όπου τους συναντήσετε, να έρθετε στην Πλατεία να δώσετε το δικό σας παλμό στον αγώνα,  να διασκεδάσουμε όλοι μαζί»!

 

Βασίλης Ζήκας

«Ο Μαραθώνιος Ρόδου είναι μία ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών φορέων. Είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα και όχι μόνο που πραγματοποιείται με την συμμετοχή  όλων σχεδόν των τοπικών Φορέων, των φορέων όλων των βαθμίδων της αυτοδιοίκησης. Δίνει την ευκαιρία σε τοπικές επιχειρήσεις να υποστηρίξουν τον τόπο τους συμμετέχοντας οικονομικά στην διοργάνωση και στις ανάγκες που προκύπτουν ως χορηγοί για την εξασφάλιση υπηρεσιών και αγαθών απαραίτητων για την οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα.

Την φετινή χρονιά θα υποδεχθούμε στην πόλη μας τη Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου από τον Δήμο Μαραθώνα που συμβολίζει την προσφορά της πατρίδας μας  προς όλους τους λαούς των υψηλών ιδανικών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε ώστε να γίνουμε οι θεματοφύλακές τους, για τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.

Στοχεύοντας, πέρα από την αθλητική συμμετοχή στην καλλιέργεια της συνεργασίας, την ανάπτυξη του εθελοντισμού, την κοινωνική προσφορά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή σε γεγονότα που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο θεωρώντας ότι μέσα από τις αξίες αυτές μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία, η Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από εθελοντές έχει καταβάλλει κάθε προσπάθεια για έναν ποιοτικό και πετυχημένο αγώνα που θα εκπληρώσει τους στόχους όλων».

 

Νίκος Νικολής

«Ένα ακόμη παγκόσμιο αθλητικό γεγονός διοργανώνεται στο Νότιο Αιγαίο. Ένα γεγονός που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από μια ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τη Μαριέττα Παπαβασιλείου, αντιπεριφερειάρχη τότε Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού μαζί με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Τα πρώτα λόγια του περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκου ήταν «Μαριέτα, προχώρα και η Περιφέρεια θα είναι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς. Αυτό τόσα χρόνια το αποδείξαμε και φτάσαμε ο Μαραθώνιος Ρόδου να είναι ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα στη Ρόδο. Προσκαλούμε όλον τον κόσμο στη μεγάλη αυτή γιορτή και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους όσοι θ’ αγωνιστούν. Θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την ΕΑΣ Δωδεκανήσου και όλους όσοι έχουν βοηθήσει. Στο τέλος αφήνω τον Δήμο Ρόδου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρο Κολιάδη,  διότι τα τελευταία χρόνια μάς έχει βοηθήσει κι έχει σταθεί στο πλευρό μας, ώστε να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι σχεδιάσαμε».

 

Αλέξανδρος Κολιάδης

«Ως Ροδίτες πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί φιλοξενούμε εδώ γεγονότα σημαντικά που καλλιεργούν την εξωστρέφεια.  Η προσπάθεια είναι εντυπωσιακή και υπάρχει μια συνεχής εξέλιξη. Η επιτυχία όλης αυτής της προσπάθειας φαίνεται τώρα, που μετά τα δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού, συνεχίζει να υπάρχει η διοργάνωση και να  συγκεντρώνει περισσότερους αθλητές και εθελοντές. Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία και οφείλεται σε κάποιους ανθρώπους που ξεκίνησαν και συνεχίζουν ως αφανείς ήρωες αλλά και στην Περιφέρεια, τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον Νίκο Νικολή, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Ο Μαραθώνιος Ρόδου, η  τελετή του ανάματος του βωμού της Μαραθώνιας φλόγας, μάς βάζει στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια που κάνετε και είμαι σίγουρος πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακόμη στο 2ο, 3ο χιλιόμετρο ενός μεγάλου Μαραθωνίου που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια και είναι ακόμη στην αρχή…».

 

Γιώργος Αντώνογλου

«Ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είμαστε χαρούμενοι που ανήκουμε στην οικογένεια του Μαραθωνίου Ρόδου από την πρώτη κιόλας χρονιά της διεξαγωγής του. Σε μια πορεία από το 2014, ο Μαραθώνιος αποτελεί έναν θεσμό κι ένα από τα κορυφαία γεγονότα του αθλητισμού. Η προσωπική εργασία της οργανωτικής επιτροπής και των συντελεστών είναι εξαιρετική κι αυτό φαίνεται από το ότι κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότεροι δρομείς, σε μια διαδρομή γύρω από τη Μεσαιωνική μας Πόλη. Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στηρίζει πάντα δράσεις και γεγονότα που προωθούν την αθλητική εξωστρέφεια, διαφημίζουν σε διεθνές επίπεδο τα νησιά και τη χώρα μας, προσελκύουν επισκέπτες που ανακαλύπτουν τη φυσική ομορφιά, την πολιτιστική του κληρονομιά και τη γαστρονομική μας ταυτότητα ως διαφήμιση για τη Ρόδο».

 

Αλέξανδρος Πασσάλης

«Η Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου εκφράζει την έντονη της χαρά για τη διοργάνωση  για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ο προφανής, η ζήτηση που δημιουργείται στην αρχή της σεζόν, ο δεύτερος είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν τη ζωή των κατοίκων και την εμπειρία των επισκεπτών μας, είτε αυτοί είναι αθλητές είτε παρατηρητές και ο τρίτος είναι ότι διαβάζοντας τη διαδρομή, παρατηρούμε ότι οι αθλητές καλύπτουν κάποια από τα ωραιότερα σημεία της πόλης της Ρόδου που κι εμείς απολαμβάνουμε ως κάτοικοι. Έτσι έμμεσα δημιουργείται μια διαφήμιση για το νησί και την πόλη. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές, πολλά «μπράβο» στους εθελοντές και φυσικά συγχαρητήρια στους αθλητές. Καλή επιτυχία σε όλους».

 

Νίκος Πολιάς

«Για μια ακόμη φορά εκφράζω τη χαρά μου που είμαι μέλος μιας ομάδας με αγάπη, πάθος και όραμα για έναν μεγάλο στόχο, όπως είναι η διοργάνωση ενός Μαραθωνίου. Η αντοχή στον  χρόνο και η συνέπια είναι που ξεχωρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται κι αυτό μας βοηθάει κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε τεράστια συμμετοχή από εθελοντές και φορείς, γιατί δεν είναι συχνό το φαινόμενο να έχεις όλη την κοινωνία κοντά σου. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία θα πατάμε κάθε χρόνο για να γινόμαστε καλύτεροι. Τα αποτελέσματα φαίνονται και υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς. Συνολικά. Δρομείς από 45 χώρες απ’ όλες τις ηπείρους είχαν δήλωσαν συμμετοχή. Έχουμε αθλητές από Βόρεια και Νότιο Αμερική, από την Αφρική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, από την Ευρώπη και την Ωκεανία.  Είναι 35% περισσότεροι απ’ αυτούς του 2019 Φιλοδοξούμε την Κυριακή να έχουμε ένα νέο ρεκόρ στις συνολικές συμμετοχές. Δεν είναι όμως μόνο ο αριθμός αλλά και η ποιότητα των δρομέων, καθώς φέτος θα φιλοξενήσουμε την τριάδα από το περσινό πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα στις Γυναίκες,  τη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, την Κατερίνα Ασημακοπούλου και τη Ράνια Ρεμπούλη, όπως και τον νικητή στους Άνδρες, τον Χαράλαμπο Πιτσώλη. Θα κάνουμε προσπάθεια και για νέο ρεκόρ διαδρομή στον Μαραθώνιο με την πρόσκληση ενός Άγγλου δρομέα που θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του την Κυριακή».

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Μέγας χορηγός του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Under Armour. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα των 5 χλμ& Χορηγός Εθελοντισμού είναι ο όμιλος H HotelsCollection. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines. Χορηγός Θαλάσσιων μεταφορών είναι η BlueStar. Χορηγός φιλοξενίας είναι ο όμιλος Mitsis Hotels. Επίσημοι χορηγοί είναι οι  SunriseHotel, LaBranda, ΚΑΥΚΑΣ, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., CITROEN Παρασκευάς, RodosCycling, RoufasFurniture και Fraport Greece.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι, η ΕΡΤ3, το Ραδιόφωνο Λυχνάρι, η ThreeSixtyMarketing, η Innews, η Ροδιακή, η δημοκρατική και ο Antenna Satellite.

Το promovideo του αγώνα

https://www.facebook.com/roads2rhodes/videos/754221059240176

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ