Ο Μάρκος Δαδάος, από τη Σύρο, ξανά υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο
Πολιτική

Ο Μάρκος Δαδάος, από τη Σύρο, ξανά υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Την υποψηφιότητα του Μάρκου Δαδάου για τρίτη συνεχόμενη φορά στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου.

Ο κ. Δαδάος, με εμπειρία των 6 θητειών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Με γνωστή την προσωπική μου πολιτεία από την καθημερινή πρακτική και με την ενασχόληση στα δημόσια πράγματα, για 25 συνεχή έτη , θα συμμετάσχω και πάλι στο ψηφοδέλτιο νίκης του άξιου Περιφερειάρχη μας, Γιώργου Χατζημάρκου με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Όλοι μας έχουμε την ευθύνη της επιλογής, έτσι ώστε να συνεχίσει το Νότιο Αιγαίο να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης, προόδου, συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης» .

 

Βιογραφικό

 

Ο Μάρκος Δαδάος του Αντωνίου και της Σοφίας, γεννημένος την 07/12/1951 στη Σύρο, είναι συνταξιούχος υπάλληλος ΕΛΤΑ, μόνιμος κάτοικος Ερμούπολης Σύρου, σύζυγος της Ευθυμίας Κοσμά με δύο παιδιά που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Σύρο.

 

Απόφοιτος Εμπορικής Σχολής, καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου από το 2002.

 

Επί 25 συνεχή έτη διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του συλλόγου υπαλλήλων ΕΛΤΑ Νομού Κυκλάδων, εκπρόσωπος του συλλόγου σε Ομοσπονδία Ταχυδρομικών και σε Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

  • Ταμίας Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Κυκλάδων – μέχρι και σήμερα
  • Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος Συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Νομού Κυκλάδων με σήμα Α΄ Εθνικής , από το 2002 καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου Ελλάδος.
  • Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ερμούπολης για 3 συνεχόμενες τετραετίες. Την Τρίτη τετραετία ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής Δημοτικής μειοψηφίας.
  • Δύο συνεχόμενες τετραετίες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κυκλάδων.
  • Υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης στις πρώτες περιφερειακές εκλογές για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος 2010-2014.
  • Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 για το Νότιο Αιγαίο με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου , διετέλεσε θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου.
  • Στις περιφερειακές εκλογές του 2019, με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου για άλλη μια φορά, διετέλεσε θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων.