Εντυπωσιάσθηκε από τη Ρόδο Ελληνογερμανός δημοσιογράφος του γερμανικού διαδικτυακού περιοδικού Q.IEZ.de
Τουρισμός

Εντυπωσιάσθηκε από τη Ρόδο Ελληνογερμανός δημοσιογράφος του γερμανικού διαδικτυακού περιοδικού Q.IEZ.de

Η Ρόδος, γνωστή ανά την υφήλιο ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, που συνδυάζει μοναδικά ιστορία, πολιτισμό, μαγευτική φύση και φιλοξενία, έλκει το ενδιαφέρον όχι μόνον χιλιάδων επισκεπτών αλλά και δημοσιογράφων απ΄ όλο τον κόσμο που με τα αφιερώματά τους προβάλλουν το νησί στις χώρες τους.

Το ίδιο συνέβη και με τον Ελληνογερμανό δημοσιογράφο Ματθαίο Κουλούρα δημοσιογράφο του γερμανικού διαδικτυακού περιοδικού Q.iez- https://www.qiez.de/wannsee-freizeit-ausfluege-berlin/, στο Βερολίνο, ο οποίος δηλώνει απόλυτα εντυπωσιασμένος από το νησί, κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης επίσκεψης του στη Ρόδο από 6-11 Απριλίου 2023.

Το εν λόγω διαδικτυακό lifestyle περιοδικό Q.iez, στο οποίο ο κ. Κουλούρας εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια, αριθμεί 150.000 επισκέψεις μηνιαίως, 12.100 ακόλουθους στο Instagram με μέσο όρο ηλικίας επισκεπτών 25-45 ετών, ενώ το αφιέρωμα στη Ρόδο αναμένεται να δημοσιευθεί στις αρχές Μαϊου 2023.

Καθηλωμένος από το μεγαλείο της Μεσαιωνικής Πόλης, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο κ. Κουλούρας αποτύπωσε με τον φακό της φωτογραφικής του μηχανής την ομορφιά των τοπίων που επισκέφθηκε, καταγράφοντας με εικόνες την ιστορία, τον πολιτισμό και την ζωή του νησιού.

Μιλώντας με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη παρουσία και της διευθύντριας της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου Βεατρίκης Σέρβου, υπογράμμισε το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει να επιδείξει η Ρόδος συνδεδεμένο με την ιστορική της διαδρομή και τις παραδόσεις της, τη Μεσαιωνική Πόλη, τα μουσεία, τα μνημεία, αλλά και τους παραδοσιακούς οικισμούς. Μίλησε επίσης για την πανέμορφη φύση του νησιού και τις καθαρές θάλασσες του.

Πέρα από την Μεσαιωνική Πόλη επισκέφθηκε τις Πηγές Καλλιθέας όπου θαύμασε την αρχιτεκτονική τους, τις Επτά Πηγές με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, την παραλία της Τσαμπίκας, εντυπωσιάσθηκε από την Ακρόπολη και τον οικισμό της Λίνδου, την Λάρδο και την μοναδική Φιλέρημο.

Παράλληλα ο κ. Κουλούρας με δηλώσεις του θεωρεί πως η Ρόδος είναι ιδανικός τόπος για διακοπές και για την low season εποχή, είτε στην αρχή της τουριστικής περιόδου είτε στο τέλος, και σε αυτό θα αναφερθεί αναλυτικά παροτρύνοντας τους Γερμανούς ταξιδιώτες να έλθουν τότε στο νησί.

«Την έντονη επιθυμία να γνωρίσουν δια ζώσης τις ομορφιές του νησιού μας, αλλά και να βιώσουν τις συνήθειες, τα ήθη και έθιμα μας ιδιαιτέρως τις ημέρες του Πάσχα έχουν τη θέληση όλο και περισσότεροι bloggers. Η άμεση διάδοση της εικόνας και του κειμένου και η περιγραφή ακόμη και των ήχων και “μυρωδιών” του τόπου μας, κάνουν πιο ελκυστικό τον προορισμό μας και οδηγούν περισσότερους επισκέπτες να ερευνήσουν και να “ζήσουν” τη Ρόδο. Αρωγοί στη διάδοση αυτή, ο Δήμος της Ρόδου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, υποδέχεται και φιλοξενεί τους ανταποκριτές αυτούς και με χαμόγελο προθυμοποιείται να τους καθοδηγήσει σε ένα (re)discovering της Ρόδου. Οι Γερμανοί τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στις δύο πρώτες αγορές των επισκεπτών του νησιού μας και έχουν έντονο ενδιαφέρον να προτιμούν να απολαμβάνουν εδώ τις διακοπές τους» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης.

Πράγματι οι Γερμανοί επισκέπτες επισκέπτονται στη Ρόδο ανελλιπώς επί σειρά ετών κατέχοντας τη δεύτερη θέση στη λίστα των επισκεπτών του νησιού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όπως συνέβη και το 2022, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου, 528.068 Γερμανοί τουρίστες ήλθαν στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Τουρισμού παραχώρησε στον κ. Κουλούρα πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό για το νησί.

Στην επιτυχία δε του ταξιδιού του Ελληνογερμανού δημοσιογράφου συνέβαλαν ως χορηγοί φορείς και επιχειρήσεις της Ρόδου όπως: το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου –Ευαγγελία Μαζαράκου, η Dodekanisos Seaways, το Pizanias Kyriakos “The Sea Star” – Old Town, το Kalypso Restaurant Lindos, ο Throne of Helios και η Ενοικίαση αυτοκινήτων Ρόδος “Esperides Rent Car- Esperia Group”.