Τρία παιδιά τραυματίστηκαν από βεγγαλικά Στο νοσοκομείο 7χρονη στη Ρόδο, ακρωτηριάστηκε 13χρονος στη Σύμη
Ρόδος

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν από βεγγαλικά Στο νοσοκομείο 7χρονη στη Ρόδο, ακρωτηριάστηκε 13χρονος στη Σύμη

 

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν από τα βεγγαλικά, με συνέπεια δύο εξ αυτών να ακρωτηριαστούν, σε Ρόδο, Σύμη και Αγκίστρι.

Ειδικότερα, ένα κοριτσάκι, μόλις 7 ετών το οποίο παρακολουθούσε την αναστάσιμη λειτουργία, βρισκόταν στο προαύλιο εκκλησίας στη Ρόδο, πήρε φωτιά από βεγγαλικό που έπεσε με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα και να διακομισθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν από τα βεγγαλικά, με συνέπεια δύο εξ αυτών να ακρωτηριαστούν, σε Ρόδο, Σύμη και Αγκίστρι.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μανώλας, Νεκτάριος Μουστακέλλης, αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα (15/04), ένα παιδί 7 χρόνων δεν θα πάρει τη λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση. Σήμερα, αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει. Σήμερα, αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του. Γιατί εσύ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή τη σκέφτηκες και είπες “σιγά, τι θα γίνει;” και όμως έγινε. Ας σκεφτούμε, σήμερα, ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο, αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και τη δικιά μας. Καλή Ανάσταση! Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στην οικογένειά του”.

Ένα μικρό παιδί μόλις 13 ετών έχασε τα δάχτυλα του χεριού και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, έπειτα από έκρηξη κροτίδας στο χέρι του το βράδυ της Ανάστασης στη Σύμη.

Ένα 13χρονο αγόρι στη Σύμη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τραυματίστηκε σοβαρά τόσο στο πρόσωπο όσο και στο χέρι από κροτίδα.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και γύρω στις 2 τα ξημερώματα πήγε ελικόπτερο στο νησί και από εκεί, με μια μικρή στάση στη Κω, διακομίσθηκε στην Αθήνα προκειμένου να χειρουργηθεί.

Ακόμα, ένα 14χρονο παιδί από το Αγκίστρι διακομίσθηκε στην Αθήνα και υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό δαχτύλων στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στο αριστερό του χέρι.