ΑΝΔΩ Εκδήλωση για επαγγελματικό προσανατολισμό
Ρόδος

ΑΝΔΩ : Εκδήλωση για επαγγελματικό προσανατολισμό

 

Σημαντική εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, το Σάββατο στη Ρόδο. Εκλεκτοί ομιλητές, συνομιλούν με τα παιδιά και τους γονείς για το μέλλον.

Το Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Ρόδου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 2ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ν. Αιγαίου, συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή  Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα:

«Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος-Η Αγορά Εργασίας μετά τον Covid-19»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 03 Απριλίου 2021, στις 17:00 διαδικτυακά και  απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, σε γονείς και εκπαιδευτικούς και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση του κοινού για  τη σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας, αλλά στην ανάδειξη επαγγελματικών κατευθύνσεων που παρουσιάζουν προοπτικές σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κόσμο.

Ομιλητές:

Η κ. Κουσουρνά Ελίνα, απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μάστερ στο INSEAD, υπεύθυνη Στρατηγικής, Ανάπτυξης και Βιωσιμότητας του γκρουπ SMCP που φέρει τρεις μάρκες μόδας και τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της ανδρικής μάρκας De Fursac. Το 2018  μέσα από το Women’s Forum βρέθηκε ανάμεσα στις 10 γυναίκες κάτω των 40 ετών από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν για το ταλέντο τους και τη δυνατότητά τους να μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνία και την οικονομία σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Μανόλης Μπαμπάτσικος 3D VR/MR Medical Visualization Specialist – 3DMedWorld ή στα Ελληνικά Ειδικός στη Δημιουργία Τρισδιάστατων Γραφικών και Εφαρμογών Εικονικής και Μικτής Πραγματικότητας στον Τομέα της Υγείας. Δημιουργεί Διαδραστικές Εφαρμογές, καθώς και Video Animation, για πολλούς επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς τομείς στον τομέα της Υγείας.  Η εμπειρία στο Mentoring & Management ανθρώπινου δυναμικού του έδωσαν την ευκαιρία τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει την 3DMedWorld και να καθοδηγεί νέους ανθρώπους στην δημιουργία καινοτόμων ιδεών.

Ο κ. Δημήτρης Μουστάκας είναι συνιδρυτής της AidPlex, μίας startup ιδρυμένης στη Θεσσαλονίκη, που ερευνά και κατασκευάζει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της Ορθοπεδικής. Είναι φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έχει καταθέσει 2 πατέντες στην Αμερική. Πριν την AidPlex, είχε αναπτύξει την εφαρμογή Deal o’ Clock για την εύρεση προσφορών στην πόλη της Ξάνθης και έχει ασχοληθεί με πολλές εθελοντικές δράσεις. Με την τελευταία εθελοντική δράση, κατασκευάστηκαν και δόθηκαν αφιλοκερδώς 60.000 ασπίδες προστασίας σε νοσοκομεία όλης της Ελλάδας στη διάρκεια του πρώτου lockdown.

Ο κ. Μάνος Τεχνίτης είναι δικηγόρος – εγκληματολόγος (LL.M, ΜSc) και συνιδρυτής στην εταιρία Dingo Marketing Team. Είναι υπ. Δρ. Νομικής Σχολής ΔΠΘ ενώ έχει λάβει σεμινάρια και πιστοποιήσεις στο χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Παράλληλα είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, συντονιστής έκδοσης στο ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό “Crime Times”, καθώς και επικεφαλής έρευνας στο Digital Nomads Observatory. Από το 2017 είναι μέλος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Η Εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά και δεν χρειάζεται προεγγραφή για την παρακολούθηση της. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την  παρακολουθήσουν με δύο τρόπους. Είτε μέσω της σελίδας Europe Direct Dodecanese στο facebook: https://www.facebook.com/edicDodecanese  είτε μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει το κέντρο στο YouTube: https://youtu.be/NuazWjxbfuw

Υπεύθυνοι εκδήλωσης και παροχής πληροφοριών:

κ. Μαρία Καραϊσαρλή, email:   karmaria11@gmail.com

κ. Φιλία Παπασάββα, email: europedirect@ando.gr,

κ. Κωνσταντίνα Καλαούζη, email: kalaouzi@hotmail.com

 

 

ΑΝΔΩ Εκδήλωση για επαγγελματικό προσανατολισμό ΑΝΔΩ Εκδήλωση για επαγγελματικό προσανατολισμό ΑΝΔΩ Εκδήλωση για επαγγελματικό προσανατολισμό