Περιφέρεια

Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι: Η Ρόδος ετοιμάζεται για μια εκπληκτική σκακιστική εμπειρία

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και φέτος εξασφάλισε την φιλοξενία 30 παιδιών από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, για την συμμετοχή τους στο τουρνουά

Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι ξεκινάει την Παρασκευή 14 Απριλίου και η Ρόδος ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 10 μέρες τους καλύτερους νέους σκακιστές από όλο τον κόσμο.
Με υπερηφάνεια, ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου(ΔΟΠΑΡ), συνδιοργανώνουν αυτό το σημαντικό διεθνές γεγονός σκακιού, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIDE).
Οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τους 600 σκακιστές από 60 χώρες που μαζί με τους συνοδούς τους θα φτάσουν περίπου τους 1.400 επισκέπτες, οι οποίοι εκτός από την σκακιστική ανταγωνιστικότητα θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Ρόδου, αφού πέραν των αγωνιστικών υποχρεώσεων έχουν προγραμματιστεί εκδρομές και εκδηλώσεις.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και φέτος εξασφάλισε την φιλοξενία 30 παιδιών από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, για την συμμετοχή τους στο τουρνουά, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους σκακιστές των νησιών μας να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες και να συναντήσουν άλλους σκακιστές από όλο τον κόσμο, επιδεικνύοντας έτσι την υποστήριξή της στην ανάπτυξη του αθλητισμού και την προώθηση του πολιτισμού στα νησιά μας.
Η τελετή έναρξης του τουρνουά θα λάβει χώρα στις 14 Απριλίου, στις 14:00 στο ξενοδοχείο Rodos Palace, όπου θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες με ελεύθερη είσοδο.
Το τουρνουά είναι ατομικό πρωτάθλημα 9 γύρων με Ελβετικό Σύστημα και χρόνο σκέψης κάθε γύρο 90 λεπτά και 30 δεύτερα πρόσθετο μετά από κάθε κίνηση.
Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε 12 κατηγορίες, 6 γενικές και 6 κοριτσιών. Ειδικά, οι κατηγορίες είναι U-7, U-9, U-11, U-13, U-15, U-17 (όπου “U” είναι “κάτω των”) και G-7, G-9, G-11, G-13, G-15, G-17, αντίστοιχα για τα κορίτσια.
Οι μέχρι τώρα συμμετοχές προέρχονται από τις εξής χώρες:
ARU (Αρούμπα – Καραϊβική), AZE (Αζερμπαϊτζάν), BOL (Βολιβία), BOT (Μποτζουάνα), BRA (Βραζιλία), BUL (Βουλγαρία), CAN (Καναδάς), CHN (Κίνα), COL (Κολομβία), CUB (Κούβα), CYP (Κύπρος), DEN (Δανία), ENG (Αγγλία), FID (σημαία της FIDE για Ρωσία και Λευκορωσία), GEO (Γεωργία), GER (Γερμανία), GHA (Γκάνα), GRE (Ελλάδα), GUA (Γουατεμάλα), HAI (Αϊτή), HKG (Χονγκ Κογκ), HUN (Ουγγαρία), INA (Ινδονησία), IND (Ινδία), IRL (Ιρλανδία), ISL (Ισλανδία), ISR (Ισραήλ), ITA (Ιταλία), KAZ (Καζακστάν), LBN (Λίβανο), LTU (Λιθουανία), MGL (Μογγολία), NAM (Ναμίμπια), PER (Περού), PHI (Φιλιππίνες), POL (Πολωνία), ROU (Ρουμανία), RSA (Νότια Αφρική), SGP (Σιγκαπούρη), SLO (Σλοβενία), SRI (Σρι Λάνκα), SUI (Ελβετία), SWE (Σουηδία), TAN (Τανζανία), TPE (Ταιπέη) , TUN (Τυνησία), TUR (Τουρκία), UGA (Ουγκάντα), UKR (Ουκρανία), USA (Ην.Πολιτ. Αμερικής), UZB (Ουζμπεκιστάν), VEN (Βενεζουέλα), ZIM (Ζιμπάμπουε).