Βίντεο Τουρισμός

Βάσος Μηναϊδης: Όχι στις εκπτώσεις που ζητούν οι tour operators Προσοχή στο εργασιακό, πάμε σε υποαπασχόληση (HX)

Πιέσεις για παροχή εκπτώσεων από τους μεγάλους tour operators στους Έλληνες ξενοδόχους, καταγγέλλει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο Βάσος Μηναϊδης, γνωστός συνδικαλιστής, ξενοδόχος και από τις πλέον εμβληματικές μορφές του ελληνικού Τουρισμού.

Ο “πολύπειρος σοφός” του ελληνικού Τουρισμού, με τον πρωϊνό του καφέ στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ στο κέντρο της Ρόδου, μιλάει στον Κωνσταντίνο Δεριζιώτη, για:

-την εφετινή τουριστική περίοδο
-την πορεία των κρατήσεων
-το bras de fer των tour operators με τους ξενοδόχους
-τις υποδομές του νησιού
-την πορεία της Ρόδου στον Τουρισμό,

Ο Βάσος Μηναϊδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την σαιζόν του 2022, επισημαίνοντας ωστόσο τις μεγάλες κοστολογικές επιβαρύνσεις που υπήρξαν για τους ξενοδόχους.

Για το 2023 εκφράζει επίσης την αισιοδοξία του, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτή την στιγμή τα καλά 5στερα ξενοδοχεία, δεν πουλάνε όσα θα έπρεπε, σε αντίθεση με τα φθηνότερα ξενοδοχεία. Μάλιστα εκτιμά σε 20% την πτώση των κρατήσεων στα 5στερα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ τα 4στερα και τα 3άστερα ξενοδοχεία εμφανίζουν ισόποσο ποσοστιαία αύξηση.

Αναφερόμενος στο όριο των τουριστών που μπορεί να φιλοξενήσει το νησί, ο Βάσος Μηναϊδης εξηγεί ότι το νησί βρίσκεται στα όρια του τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “πρώτη φορά έχουμε φτάσει στα όρια” και προτείνει να υπάρξει για μια 5ετία προγραμματισμός έργων, ώστε να μπορέσει το νησί να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών που μπορεί να φιλοξενεί.

Εκτενή αναφορά όμως κάνει και στο εργασιακό, το οποίο έχει χειριστεί πολλάκις στο παρελθόν, τόσο από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, όσο και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Τέλος, ο Βάσος Μηναϊδης σχολιάζει την είσοδο ξένων funds στην ελληνική ξενοδοχία, αλλά και τις επερχόμενες εκλογές στον κλάδο. Δηλώνει δε την αντίθεσή του στον αφελληνισμό των ελληνικών ξενοδοχείων και εγκαλεί την Πολιτεία για την αρνητική στάση της στον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων, τον οποίο θεωρεί απολύτως απαραίτητο.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Βάσου Μηναϊδη

Πηγή money-tourism.gr