Τουρισμός

Η Ρόδος και η Κρήτη στις National Geographic Day Tours της TUI Ποιες εκδρομές προτείνει

Η Κρήτη και η Ρόδος προτείνονται στις ημερήσιες εκδρομές του National Geographic, που διατίθενται για κρατήσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία και στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο μιας διευρυμένης συνεργασίας με τον όμιλο TUI.

Οι μονοήμερες και μισής ημέρας εκδρομές μικρών ομάδων μπορούν επίσης να αγοραστούν ανεξάρτητα από πακέτα διακοπών.

Οι εκδρομές που πραγματοποιούνται από την TUI, σχεδιάζονται σε συνεργασία με την National Geographic Expeditions με έμφαση στη φύση, την επιστήμη, τη διαφύλαξη, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την ιστορία.

Πολλές από αυτές προσφέρουν ειδική πρόσβαση σε περιοχές που είναι κλειστές για το ευρύ κοινό, με επικεφαλής εκπαιδευμένους από το National Geographic ξεναγούς και με τη συμβολή ειδικών, όπως αρχαιολόγοι, θαλάσσιοι βιολόγοι, σεφ, αγρότες, φωτογράφοι, ιστορικοί και μελετητές.

Περισσότερες από 40 νέες περιηγήσεις στην ξηρά είναι τώρα διαθέσιμες σε παραθαλάσσιους και αστικούς προορισμούς, ενώ βρίσκονται υπό ανάπτυξη και άλλες περιηγήσεις.

Όλες οι ημερήσιες εκδρομές του National Geographic πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες, ακολουθούν τα αυστηρά κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Βιώσιμου Τουρισμού (GSTC) και καθοδηγούνται από εκπαιδευμένους ξεναγούς του National Geographic. Η προώθηση των National Geographic Day Tours ενισχύει τη στρατηγική εστίαση της TUI στις εκδρομές και τις δραστηριότητες ως βασικό τομέα ανάπτυξης της επιχείρησης.

Μιλώντας σχετικά, ο Peter Ulwahn, διευθύνων σύμβουλος της ΤUI Musement, του τμήματος περιηγήσεων και δραστηριοτήτων του ομίλου TUI, δήλωσε: “Οι ημερήσιες εκδρομές του National Geographic είναι εμπειρίες που θα ζήσετε μια φορά στη ζωή σας, με κάτι για όλους, είτε είστε λάτρεις της παραλίας, είτε εξερευνητές της πόλης. Πρόκειται για προσεκτικά σχεδιασμένες εκδρομές που αφηγούνται ιστορίες για τους προορισμούς τους, τιμώντας την κληρονομιά του National Geographic και παρέχοντας κορυφαίας ποιότητας, αυθεντικές, τοπικές εμπειρίες. Η ανάπτυξη και η λειτουργία μοναδικών, διαφοροποιημένων προϊόντων αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της TUI Musement και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία με την National Geographic Expeditions”.

Από την πλευρά της η ανώτερη αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια της National Geographic Expeditions, Nancy Schumacher, πρόσθεσε: “Οι ημερήσιες εκδρομές του National Geographic μυούν τους ταξιδιώτες σε εξαιρετικούς τόπους και ξεχωριστούς πολιτισμούς, οι οποίοι ζωντανεύουν μέσα από τις απίστευτες γνώσεις και τις λαμπρές αφηγήσεις των εκπαιδευμένων ξεναγών του National Geographic. Με νέα δρομολόγια που προστίθενται στο συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιό μας, οι εκδρομές μπορούν να κλείνονται απευθείας από τους ταξιδιώτες καθώς ανακαλύπτουν τον κόσμο”.

Στη Ρόδο προτείνονται οι ακόλουθες εκδρομές:

-National Geographic Day Tour: Μεσαιωνική Ρόδος, μια φωτογραφική περιήγηση

Με τη βοήθεια του εκπαιδευμένου από το National Geographic οδηγού φωτογραφίας, οι συμμετέχοντες θα μάθουν επαγγελματικές τεχνικές και θα απαθανατίσουν πλάνα από τη μεσαιωνική Παλιά Πόλη της Ρόδου, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα απολαύσουν το αναψυκτικό τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα μπορέσουν να συζητήσουν την εμπειρία τους με τον φωτογράφο του National Geographic και να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες τους.

Το κόστος της εκδρομής ξεκινάει από 169 δολάρια.

-National Geographic Day Tour: Ο συναρπαστικός κόσμος των μελισσών

Σε αυτή την εκδρομή, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μια ιδιωτική προσομοίωση εξαγωγής μελιού υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου μελισσοκόμου στο Μουσείο Μελισσοκομίας της Ρόδου, καθώς θα μαθαίνουν περισσότερα για αυτό το αξιοσημείωτο έντομο. Θα δοκιμάσουν διαφορετικά μέλια κατά τη διάρκεια μιας γευσιγνωσίας και θα παρακολουθήσουν πως παρασκευάζεται το μελεκούνι, το παραδοσιακό γλυκού της Ρόδουό, από έναν ντόπιο σεφ.

Το κόστος της εκδρομής ξεκινάει από 141 δολάρια.

Στην Κρήτη προτείνονται οι ακόλουθες εκδρομές:

-National Geographic Day Tour: Η χιλιετής ιστορία του ελαιολάδου

Σε αυτή την περιήγηση, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη σχέση μεταξύ του ελαιόδεντρου και του ανθρώπινου πολιτισμού, η οποία διαπερνά την καθημερινή ζωή στη Μεσόγειο. Θα επισκεφθούν έναν τοπικό συνεταιρισμό ελαιολάδου, για να ανακαλύψουν από πρώτο χέρι πώς οι ελιές γίνονται λάδι παγκόσμιας κλάσης και θα συμμετέχουν σε μια επαγγελματική συνεδρία γευσιγνωσίας ελαιολάδου. Θα απολαύσουν τοπικά φρούτα και θα ενημερωθούν για τις κρητικές διατροφικές συνήθειες.

Το κόστος της εκδρομής ξεκινάει από 119 δολάρια.

-National Geographic Day Tour: Ανακαλύψτε την Κρητική Αγροτική Ζωή

Σε αυτή την εκδρομή, οι ιδιοκτήτες μιας φάρμας θα υποδεχτούν προσωπικά τους επισκέπτες στο σπίτι τους και θα περάσουν την ημέρα μαζί τους, μοιραζόμενοι πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα, τις προκλήσεις της γεωργίας, τα οφέλη για το οικοσύστημα. Οι εκδρομείς θα συμμετάσχουν στην καθημερινή ζωή του αγροκτήματος ψήνοντας ψωμί, μαζεύοντας αυγά, φροντίζοντας τα ζώα, προετοιμάζοντας ένα κρητικό γεύμα, ενώ θα απολαύσουν ένα αποκλειστικό “κυνήγι” για σαλιγκάρια, που προσφέρεται μόνο στους ταξιδιώτες του National Geographic.

Το κόστος της εκδρομής ξεκινάει από 186 δολάρια.