Ρόδος

Σάββας Χατζησάββας στον RV: “Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αποτελεί πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ Διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων ” (ΗΧ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης που συνδιοργάνωσαν το Περιφερειακό ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου με θέμα:
«Η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη στους εποχιακά εργαζόμενους –ηλεκτρονική κάρτα εργασίας» με εισηγητή τον Βλάσση Θεόδωρο, Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Επιστημονικό Συνεργάτη ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Περ. ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου, κ. Σάββας Χατζησάββας και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ., κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Όπως δήλωσε ο  Πρόεδρος του Περ. ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου κ. Σάββας Χατζησάββας στον Real Voice 99.5  και στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» με τη Δέσποινα Κουλούμπρη

“Η Ψηφιακή Κάρτα θεωρείται πρωτοποριακό μέτρο ακόμη και για τα δεδομένα της ΕΕ και σίγουρα θα βοηθήσει να έχουμε εγγύηση για το ωράριο και τις υπερωρίες των εργαζομένων καθώς και δίκαιο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων  Είναι μία εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του εργαζομένου. Για την τήρηση του 8ώρου. Για τις υπερωρίες. Για τη διευθέτηση. Είναι ένας σύγχρονος ηλεκτρονικός μηχανισμός”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Με την εφαρμογή της:

● Διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων με την πλήρη καταγραφή των πραγματικών ωρών εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αποτελεί πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ, που ικανοποιείται από τη σημερινή κυβέρνηση.

● Δημιουργείται το πλαίσιο για διαφανείς και αποτελεσματικούς ελέγχους, καθώς οι ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας θα γνωρίζουν πριν τον έλεγχο πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εργασίας.

● Προστατεύονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό οι επιχειρήσεις που σέβονται τη νομοθεσία έναντι εκείνων που εφαρμόζουν πρακτικές μαύρης ή υποδηλωμένης εργασίας.

● Κατοχυρώνονται τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος από εισφορές.

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας καλύπτει όλες τις μορφές απασχόλησης (π.χ. πλήρης, μερική, πρακτική άσκηση, μαθητεία, κ.λπ.) τα ωράρια εργασίας (σταθερό, μεταβαλλόμενο, βάρδιες, υπερωρίες), ενώ καταγράφει ηλεκτρονικά και όλες τις μορφές άδειας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι         

                                   

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, εποχιακά εργαζόμενοι & άνεργοι.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις εφαρμογές της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, το ψηφιακό ωράριο, τη διαδικασία ενημέρωσης της εφαρμογής, τα κενά που παρουσιάζονται και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επίλυσή τους.
Διεξοδικά απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που προέκυψαν.
Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και το ΕΚΡ θα συνεχίσουν τις δράσεις τους και το επόμενο διάστημα προς όφελος των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.
Ο Πρόεδρος του Περ. ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδ/σου
                                                                                                                                   Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ.
Χατζησάββας Σάββας                                                                                                  Εγγλέζος Παναγιώτης
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».