Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος για τον Μητροπολιτικό Ναό της Κω: «Ορισμένοι έδωσαν μάχη για να αμαυρώσουν ένα υπέροχο έργο που η Περιφέρεια εκτέλεσε και χρηματοδότησε από ίδιους πόρους, χωρίς να έχει καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα» (ΗΧ)

«Κάποιοι θεωρούν ότι είναι χρέος τους η υπονόμευση και η τοξικότητα. Πήραν την πιο σαφή και ξεκάθαρη απάντηση από τον ίδιο τον Μητροπολίτη» τόνισε ο Περιφερειάρχης σε συνέντευξη Τύπου

«Ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, κινείται εκτός ορίων. Θεωρεί ότι είναι χρέος του η υπονόμευση και η τοξικότητα. Κάποιοι ζουν από το δηλητήριο που παράγει ο οργανισμός τους. Είναι τοξικοί και δηλητηριώδεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, κληθείς στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του πολιτικού μηχανικού Θεοδόση Βαρκά σχετικά με τις επιμετρήσεις του έργου της αποκατάστασης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου Κω.

«Ορισμένοι έδωσαν μάχη για να αμαυρώσουν ένα υπέροχο έργο που η Περιφέρεια εκτέλεσε και χρηματοδότησε από ίδιους πόρους, χωρίς να έχει καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα. Πήραν την πιο σαφή και ξεκάθαρη απάντηση από τον ίδιο τον Μητροπολίτη» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ακούστε τον εδώ:

 

 

Σημειώνεται ότι  η ΙΜΚ μα ανακοίνωσή της διαχώρισε  τη θέση της η από τις δηλώσεις Βαρκά και επαναβεβαιώνει την καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, τον οποίον για μια ακόμη φορά ευχαριστεί για την αποκατάσταση του ναού:

Η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την άρνηση παραδόσεως, εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, αναλυτικών επιμετρήσεων του έργου της αποκαταστάσεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως Κω δηλώνει ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του και οι σχετικές επιμετρήσεις ευλόγως δέν παρέχονται, διότι δεν αφορούν την Ιερά Μητρόπολη εφόσον το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ουσιαστικά αφορούν τον ανάδοχο του έργου και την διευθύνουσα Υπηρεσία του φορέα υλοποίησης αυτού, η οποία είναι ταυτοχρόνως και ο χρηματοδότης του.

Η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου για μία ακόμη φορά επιθυμεί να εκφράσει δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κύριο Γεώργιο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος με την αποτελεσματική παρέμβασή του συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκατάσταση των Ιερών Ναών που καταστράφηκαν το θέρος του έτους 2017. Ως εκ τούτου συνεχίζουμε αταλάντευτα και απρόσκοπτα, με ευγνωμοσύνη, την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όσον αφορά τις όποιες αρνητικές δηλώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν συντασσόμαστε με αυτές.

Ευχόμαστε η χαρά από την ευόδωση τόσο επιπόνων, επιστημονικώς και τεχνικώς ακεραίων, αποκαταστάσεων, να στερεώσει κάθε προσπάθεια για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας, μέσα στο πνεύμα της μεγάλης αρετής της αγάπης και της διαθέσεως συνεννοήσεως και καταλλαγής.

 

Εν Κῳ, εν τῃ Ιερᾷ Μητροπόλει, τῃ 12ῃ Δεκεμβρίου 2022

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *