Γ.Χατζημάρκος για τον θάνατο του Α.Παυλίδη: “Έγραψε το όνομα του στην ιστορία των νησιών που υπηρέτησε σε όλη του την ζωή”
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος για τον θάνατο του Α.Παυλίδη: “Έγραψε το όνομα του στην ιστορία των νησιών που υπηρέτησε σε όλη του την ζωή”

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.

O Αριστοτέλης Παυλίδης γεννήθηκε στο Πυλί της Κω και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο εκεί Πολυτεχνείο.

Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσων με την Νέα Δημοκρατία. Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της Βουλής ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και την περίοδο 1990 – 1992 υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης  εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Βουλευτή, Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη
Έγραψε το όνομα του στην ιστορία των νησιών που υπηρέτησε σε όλη του την ζωή. Έγραψε το μικρό του όνομα, Τέλης, γιατί αυτό έφτανε για να γίνει σαφές το πρόσωπο στο οποίο αναφερόταν όποιος νησιώτης μας ήθελε να μιλήσει για αυτόν.
“Giorgio, βρες λίγο χρόνο να ακούσεις έναν παλιό”, ξεκινούσε κάθε τηλεφωνική μας συζήτηση.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον Τέλη των νησιών μας.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εσωτερικός χώρος