Αστυνομικό

Λίνα Κλείτου: «Όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα» (Βίντεο)

«Είναι λάθος πολιτικές παρατάξεις να επιχειρούν να αξιοποιήσουν αυτά τα συμβάντα προς όφελός τους».

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Λίνα Κλείτου.

 Η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου έκανε μια δήλωση το πρωί στον ΣΚΑΪ, για τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, η οποία σήκωσε πολύ… σκόνη στα social media.

Συγκεκριμένα είπε η Λίνα Κλείτου:

«Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια, κάποιο Φλεβάρη, δύο Ρομά έλιωσαν κυριολεκτικά μια γυναίκα, πηγαίνοντας και με βαριά πρόθεση μπρος πίσω με το αυτοκίνητο, για να της πάρουν μια αλυσίδα από τον λαιμό. Η γυναίκα αυτή πέθανε. Δεν ξέρω αν άξιζε αυτή η ανθρώπινη ζωή για 50 ευρώ. Τότε δεν βγήκε κανείς στους δρόμους, δεν έκαψε κανένας κανέναν καταυλισμό, δεν πήγε να πετάξει πέτρες και γενικώς επειδή έχω και μια νομική παιδεία και ξέρω ότι το έγκλημα έχει και διαβάθμιση ως προς την απόδοση της τιμωρίας ή της αξιολόγησής του, δεν μπορώ να μπω σε κανέναν λαϊκισμό να συμψηφίζω τις ζωές με 20άρικα ή 50αρικα. Εύχομαι και το παιδί το συγκεκριμένο να γίνει καλά και να επανέλθει. Αλλά να επανέλθει σε μια κανονική και όχι σε μια παραβατική ζωή….» είπε αρχικά.

«Το ηθικό δίδαγμα και το ρητό αυτής της ιστορίας είναι όποιος κλέβει για λίγα στα 16, στα 20 μπορεί να σκοτώσει για λιγότερα. Κι αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι η πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες διότι χαϊδεύει αυτού του είδους την παραβατικότητα, διότι ποτέ δεν μπόρεσε να επιβάλλει κανόνες ενσωμάτωσης», συνέχισε η Λίνα Κλείτου με τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου να μένει έκπληκτος λέγοντας: «Τι είναι αυτά που λέτε τώρα!».

 

Δείτε στο 1:45 την δήλωση στο βίντεο εδώ