σχολικό συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου
Δήμος

Αυτοψία από το Δήμο Ρόδου στο κτηριακό συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Το σχολικό συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 5/12 ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στέφανος Δράκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών & Ενεργειακών Επενδύσεων Τηλέμαχος Καμπούρης, συνοδευόμενοι από διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου και υπηρεσιακούς πολιτικούς μηχανικούς.

Μετά από την αρχική επιθεώρηση, αποφασίστηκε να ανασταλεί προληπτικά η λειτουργία των σχολείων που στεγάζονται στο συγκρότημα της Ακαδημίας την Τρίτη 6/12, ώστε να γίνει λεπτομερέστατος έλεγχος, χωρίς την παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών στο χώρο.

Πράγματι, μετά από ενδελεχή αυτοψία:

  • Βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα στατικής επάρκειας του κτιρίου.
  • Από το προαύλιο, όπου σημειώθηκε ένα περιστατικό το Σαββατοκύριακο, απομακρύνθηκαν κορνίζες που κρίθηκαν επικίνδυνες και διασφαλίστηκε ο χώρος.
  • Εντοπίστηκαν τα σημεία του προαυλίου στα οποία χρειάζεται να αποκατασταθούν οι φθορές και οι σχετικές παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις επιτρέψει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να εγκατασταθεί ο εργολάβος χωρίς την παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, ο Δήμος Ρόδου μέσα από το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» έχει αποφασίσει να προβεί και σε σειρά παρεμβάσεων στο κτήριο της Ακαδημίας.

Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου, που από το 2019 μέχρι σήμερα προσπαθεί με σχέδιο και οργάνωση να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα και ελλείψεις δεκαετιών που αντιμετώπιζαν τα 89 σχολεία της Ρόδου.

Δουλεύουμε εντατικά, ώστε να έχουν επιτέλους τα παιδιά μας τα σχολεία που τους αξίζουν.