Περιφέρεια

Έλαμψε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο 13ο Φεστιβάλ Μελιού

Το Σάββατο άνοιξε τις πύλες της στο ευρύ κοινό το 13ο φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού στις αίθουσες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για μία ακόμα φορά έδωσε ηχηρό παρόν με 35 παραγωγούς από αρκετά νησιά.
Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου και την Γενική Γραμματέα Χριστιάνα Καλογήρου υποδέχθηκε και ξενάγησε στα περίπτερα της Περιφέρειας μας ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου καιεντεταλμένος στον πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παραγωγών και προσπαθεί για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Οι 35 παραγωγοί από Ρόδο, Σύρο, Κάρπαθο, Νάξο, Αστυπάλαια, Πάρο, Κάλυμνο, Σχοινούσα, Κέα, Άνδρο, Σίκινο και Σέριφο, παρουσίασαν μέλι και παράγωγα μελιού που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες και δέχθηκαν εγκωμιαστικά σχόλια.
Μάλιστα ο κ. Κεδίκογλου στις δηλώσεις του επεσήμανε πως ένοιωσε υπερήφανος για τα εξαιρετικά προϊόντα και τις μοναδικές ποικιλίες που παρουσίαζαν οι 300 Έλληνες παραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας.
Το ίδιο υπερήφανος αισθάνθηκε και ο κ. Ζαννετίδης, ο οποίος είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον υφυπουργό, συζήτησαν επί μέρους θέματα του πρωτογενή τομέα και συμφώνησαν να εξειδικεύσουν τις όποιες συζητήσεις με μία νέα σύντομη συνάντηση και με τα θέματα πλήρως ανεπτυγμένα.
Ο κ. Ζαννετίδης στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ επεσήμανε την αναγκαιότητα της αρμονικής συνεργασίας ανθρώπου και φύσης, την αναγκαιότητα ύπαρξης της μέλισσας και της αόκνου προσπάθειας γονιμοποίησης των φυτών, κάτι που δίνει συνέχεια στην ζωή όλων.
Επίσης ο κ. Ζαννετίδης είχε συναντήσεις στη Νάξο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γιωργαντά και τον γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη με τους οποίους συζήτησαν θέματα του πρωτογενή τομέα και ανανέωσαν το ραντεβού στη Ρόδο όπου μεταξύ 13-15 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει η επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014- 2020.