Ρόδος

Σύμη: Το μπουκαλάκι με το τάμα στον Πανορμίτη έφτασε δυο χρόνια μετά και έκρυβε αυτές τις εικόνες

Το τάμα έφτασε στον προορισμό του και οι εικόνες από τη Σύμη ταξιδεύουν στο διαδίκτυο.

Ο Πανορμίτης είναι ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της χώρας

Για δυο ολόκληρα χρόνια «ταξίδευε» μπουκαλάκι με τάμα για τον Πανορμίτη στη Σύμη που τελικά την  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου του 2022, έφτασε στον προορισμό του.

Την είδηση γνωστοποίησε η Νομική Αμοργίνου με δημοσίευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρει «Εχθές το απόγευμα μαζί με τον Ηγούμενο ανοίξαμε ένα μπουκαλάκι, τάμα που ήρθε στον Αρχάγγελο Μιχαήλ Πανορμίτη Σύμης. Αν δείτε την ημερομηνία, είναι 1/3/2020! Πέρασαν 2 χρόνια αλλά ήρθε!

Το Θαύμα του Πανορμίτη. Ευχαριστούμε Πανορμίτη μου που μας αξίωσες».

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Ροδιακή, το τάμα ταξίδεψε από το Ηράκλειο Κρήτης.

Η Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη είναι ορθόδοξο μοναστήρι, στη Σύμη, στα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται στο χωριό Πανορμίτης, στη νότια πλευρά του νησιού και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία λατρείας της Σύμης.

Γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου και τη Πεντηκοστή. ότε ακριβώς χτίστηκε το μοναστήρι δεν είναι γνωστό αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι ανεγέρθη γύρω στο 450 μ.Χ., στο σημείο όπου βρισκόταν αρχαίος ναός, αφιερωμένος στο θεό Απόλλωνα. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι το καθολικό της Μονής πήρε τη σημερινή του μορφή το 18ο αιώνα. Το καμπαναριό που είναι χτισμένο σε ρυθμό μπαρόκ είναι μεταγενέστερο.