Ρόδος

Σε νέα εποχή, με ανανεωμένο στόλο, μπαίνει η Aegean

Με μηνύματα που έγραψαν στην άτρακτο του αεροσκάφους αλλά και με εμπειρίες, περιστατικά και ευτράπελα από τις πολυετείς πτήσεις του, αποχαιρέτησαν το βράδυ της Παρασκευής, ιπτάμενοι, προσωπικό καμπίνας, μηχανικοί και διοίκηση της Aegean το τελευταίο αεροσκάφος τύπου Q400. Με τον τρόπο αυτό, σε μια συγκινητική, εσωτερική εκδήλωση, εγκαινίασαν κι επισήμως το πέρασμα των Aegean και Olympic Air σε μια νέα εποχή, σήμα κατατεθέν της οποίας είναι ο ανανεωμένος στόλος των αερομεταφορέων.

«Η AEGEAN αποχαιρετώντας το Q400 μπαίνει σε μια νέα εποχή. Την περίοδο που μας πέρασε, εργαστήκαμε συστηματικά και με δημιουργικότητα για να προετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα για την AEGEAN, για τους επιβάτες μας αλλά και για το αεροπορικό ταξίδι συνολικά. Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες μας και εξελίξαμε την ταξιδιωτική εμπειρία με πλατφόρμα τα νέα μας αεροσκάφη. Αναπτύξαμε και προσφέραμε νέες υπηρεσίες λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των επιβατών μας. Επενδύσαμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας αποκαθιστώντας πλήρως το δίκτυό μας σε αριθμό δρομολογίων και προορισμών, προσθέτοντας και νέους. Αναζητήσαμε εφαρμόσιμες λύσεις για να γίνουν οι πτήσεις μας περισσότερο πράσινες. Και φυσικά παραμένουμε προσηλωμένοι στο επενδυτικό μας πλάνο με την παραλαβή 12 επιπλέον νέων Airbus 321/320neo μέσα στο 2022», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης, κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού του τελευταίου Q400.

Με εντατικούς ρυθμούς η ανανέωση του στόλου

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι το πρόγραμμα αντικατάστασης αεροσκαφών της Aegean προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και η εταιρεία αναμένεται να παραλάβει ακόμα 2 νέα Airbus 321/320 neo έως το τέλος του τρέχοντος έτους και 9 επιπλέον μέσα στο 2023. Η παραγγελία-μαμούθ των 46 Airbus 320 και 321 neo ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, με την αεροπορική να προγραμματίζει να παραλάβει 9 αεροσκάφη το 2024, 5 το 2025 και τα τελευταία 4 το 2026. Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες η AEGEAN προέβη στην άσκηση του δικαιώματος μετατροπής 6 αεροσκαφών από Α320 σε Α321.