Μαρία Καμμά-Αλιφέρη στην ΠΕΔ
Δήμος Ρόδος

Μαρία Καμμά-Αλιφέρη στην ΠΕΔ : “Όχι άλλο αίμα, αφήστε μας να ζήσουμε στα νησιά μας” (video)

Συγκλονιστική, αποκαλυπτική και καθηλωτική ήταν η παρέμβαση της δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά-Αλιφέρη στο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο11-12 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Η κ. Καμμά κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, διέκοψε την ροή του προγράμματος και αναφέρθηκε ιδιαίτερα φορτισμένη στο θέμα Υγειονομικής κάλυψης των νησιών, αποκαλύπτοντας την γύμνια του κράτους, που παρέλασε το διήμερο και παρουσίαζε μια μαγική εικόνα.

Άστραψε και βρόντηξε οργισμένη η δυναμική δήμαρχος Τήλου, από την συσσωρευμένη διαχρονικά κυβερνητική απουσία στο πιο σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, της Υγείας, ενώ είναι αυτοί που φέρνουν  τα εθνικά ρεκόρ στον τουρισμό, που σημαίνει έσοδα.  Έσοδα που ποτέ δεν φτάνουν στα νησιά μας.

“Να τελειώνει το παραμύθι της τηλεϊατρικής”

Η τηλεϊατρική δεν είναι λύση, να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Η Τήλος εφάρμοσε με τον Αλιφέρη την τηλεϊατρική την δεκαετία του 90 σε συνεργασία με την Πίζα και με το νοσοκομείο της Ρόδου που τότε είχε πληθώρα ιατρών. Σήμερα που τα νοσοκομεία αποψιλώθηκαν, με ποιον θα κάνω τηλεϊατρική με τον 24 χρονο αγροτικό ιατρό;

Έχουν περάσει 53 χρόνια από τότε που η οικογένεια μου έχει θυσιάσει παιδί, γιατί γεννήθηκε στην Τήλο, όπως θυσίασε και η οικογένεια του περιφερειάρχη Χατζημάρκου.

Έχω δει να πεθαίνουν δίπλα μου άνθρωποι αβοήθητοι γιατί δεν πέρναγε καράβι, γιατί δεν υπήρχε ελικοδρόμιο. Να τελειώνει το παραμύθι, σας παρακαλώ. Θέλουμε γιατρούς ειδικευμένους, γενικής ιατρικής.

Αφήστε μας να ζήσουμε στα νησιά μας. 

Αφήστε τους νόμους. Απαιτώ αποτελέσματα. Στην Τήλο έχω ένα σούπερ θάλαμο τηλεϊατρικής και σήμερα τον χρησιμοποιώ για νεκροθάλαμο, κατεβάζοντας το Αιρκοντίσιον.

Αρνούμαι να θυσιάσουν οι οικογένειες μας άλλο αίμα.

Και οι βουλευτές μας να γίνουν πιο διεκδικητικοί. Από το 1951 μέχρι το 2011 ξέρετε πόσα νησιά έχουν αδειάσει ; Ξέρετε πόσα κινδυνεύουν; Δεκαέξι. Σε αυτά ζουν υπερήλικες. Δεν πρόκειται εκεί να γεννηθούν παιδιά . Πρέπει να ξυπνήσουμε.

Πηγή   otavoice.gr