Ο Γιώργος Υψηλάντης νέος διευθύνων σύμβουλος της «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε.»
Δήμος

Ο Γιώργος Υψηλάντης νέος διευθύνων σύμβουλος της «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε.»

Ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέλος της παράταξης του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου ‘Μπροστά το Νότιο Αιγαίο’, διευθυντής επί σειράν ετών της ΔΕΥΑ Ρόδου και διευθυντής Τεχνικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ2 αναλαμβάνει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και με διακριτικό τίτλο «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε.»

Σχετικά θα εισηγηθεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο στις «αρχαιρεσίες» για τον διορισμό μελών σε εταιρείες και οργανισμούς του Δήμου Ρόδου ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.
Στόχος της εταιρείας, όπως έγραψε η «δημοκρατική», είναι η επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη ενδεικτικά του Δήμου Ρόδου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων αυτών, φορέων του δημοσίου τομέα, φορέων Ο.Τ.Α., συνεταιρισμών και ενώσεων αυτών, επιστημονικών φορέων, επιμελητηρίων, φορέων συλλογικών κοινωνικών ή οικονομικών συμφερόντων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και η υποστήριξη και εφαρμογή της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου Ρόδου και των υπηρεσιών των ανωτέρω κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.

Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι μέχρι σήμερα ο κ. Γιάννης Δημόπουλος.

Ο Γιώργος Υψηλάντης είναι ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, μελετητής Δημοσίων Έργων, στην Κατηγορία 9 (ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες) και στην Κατηγορία 27 (περιβαλλοντικές μελέτες) καθώς και εμπειρογνώμων (Senior Expert) της DG REGIO της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πεδίο 10: Περιβάλλον, Κυκλική Οικονομία και Αποδοτική χρήση Φυσικών Πόρων και στο πεδίο 23: Θεσμική Ικανότητα, Αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση.

Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας Ρόδου (ΔΕΚΡ) από το 1997-2010.

Διέτρεξε όλες τις υπηρεσιακές βαθμίδες ιεραρχίας στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) από το 1989 έως το 2022, στην οποία διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής (2011-2014) και γενικός διευθυντής (2019-2022).

Παράλληλα από το 1983 έως και σήμερα, εργάσθηκε ως μελετητής-σύμβουλος μηχανικός πληθώρας ιδιωτικών και δημόσιων έργων (ηλεκτρομηχανολογικών και περιβαλλοντικών).

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει:

•Πρόεδρος της Ένωσης Δωδεκανησίων Σπουδαστών (ΕΔΣ) Αθήνας
• Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθήνας-Πειραιά, στην ιδρυτική της φάση.
• Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.
• Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσοχωριτών Καρπάθου στη Ρόδο.
• Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 15ου Δ.Σ. Ρόδου.
• Ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Δικτύου ΦοΔΣΑ έως το 2011.
• Επικεφαλής οργανωτικού της παράταξης «Ρόδος Ανθρώπινη Πόλη», του επί τρεις θητείες δημάρχου Ρόδου, κ. Γιώργου Γιαννόπουλου.
• Υποψήφιοςδήμαρχος Ρόδου στις δημοτικές εκλογές του 2014 και επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ρόδου, από το 2014 έως το 2019.
• Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην ΠΕ Ρόδου, στις περιφερειακές εκλογές του 2019 και του 2023 με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και περιφερειακός σύμβουλος μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Το δημοτικό
συμβούλιο

To δημοτικό συμβούλιο θα προχωρήσει σήμερα στον ορισμό μελών των Δ.Σ. του Ιδρύματος “Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας Ρόδου” ΔΟΠ, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, του N.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου», του N.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου», της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ρόδου” ΔΕΥΑΡ”, την ανώνυμης Μονομετοχικής Εταιρείας με την επωνυμία ” Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου” Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμου Ρόδου, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου (Α.Μ.Κ.Ε.) και του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΟΔΟΣ».