H Anosis Robotics Academy διοργανώνει στη Ρόδο τον διαγωνισμό ρομποτικής UNKNOWN MISSION LEAGUE
Ρόδος

H Anosis Robotics Academy διοργανώνει στη Ρόδο τον διαγωνισμό ρομποτικής UNKNOWN MISSION LEAGUE

H Anosis Robotics Academy διοργανώνει για πρώτη φορά στη Ρόδο, τον Πανελλήνιο διαγωνισμό άγνωστης αποστολής UML UNKNOWN MISSION LEAGUE του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 10 το πρωί στο Κολλέγιο Ρόδου υπό την χορηγία του και ταυτόχρονα στο Ρέθυμνο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Ξάνθη, στην Ορεστιάδα, στην Αθήνα, στην Χίο, στο Αγρίνιο, στην Κω, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στην Σίφνο.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 9-17 ετών και ενήλικες έως 22 ετών.

Τα παιδιά φτιάχνουν ομάδες για να κατασκευάσουν και προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ το οποίο θα διαγωνιστεί σε μια άγνωστη αποστολή. Πριν την έναρξη του διαγωνισμού δεν γνωρίζουν καμία πληροφορία ούτε για το σχεδιαστικό-κατασκευαστικό κομμάτι του διαγωνισμού, ούτε για το αγωνιστικό. Οι ομάδες μαθαίνουν την αποστολή κατά την έναρξη του διαγωνισμού.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη κριτικής σκέψης, η επίλυση προβλημάτων, ο σχεδιασμός και κατασκευή ρομπότ, η λογική προγραμματισμού, η χρήση αισθητήρων, η μάθηση υπό πίεση, η αυτόματη πλοήγηση, η φαντασία και η δημιουργικότητα.

6 νικήτριες ομάδες από κάθε ηλικιακή κατηγορία πανελλαδικά προκρίνονται στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FIRA ROBOWORLD CUP ο οποίος θα διεξαχθεί στην Βραζιλία τον Αύγουστο του 2024 και 6 επιπλέον νικήτριες ομάδες από κάθε ηλικιακή κατηγορία προκρίνονται στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTCHALLENGE ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Anosis Robotics Academy 2241112457.