Ρόδος

Μίνα Γκάγκα: Το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι από τα ωραιότερα που έχω δει σε όλη τη χώρα (ΗΧ)

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο στο οποίο θα περιέχονται τα νέα κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετούν σε δομές δημόσιας υγείας των νησιωτικών περιοχών.

Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, η οποία ακολούθησε την σύσκεψη που είχε στο Νοσοκομείο της Ρόδου,  με τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και οι λύσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Βουλή το νομοσχέδιο για κίνητρα στους γιατρούς των νησιωτικών περιοχών

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κα Γκάγκα, μετά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο της Ρόδου και τους χώρους του, δήλωσε ότι είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας, τόσο ως προς τη λειτουργία του όσο και ως προς τις υποδομές του, διευκρινίζοντας ότι έχει επισκεφθεί περισσότερα από 100, από το σύνολο των 127 δημόσιων Νοσοκομείων. Για τις επισκευές που απαιτούνται, αυτές θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Το Νοσοκομείο δουλεύει πολύ καλά. Έχει πολλές επισκέψεις  στα  επείγοντα και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία . Δεν  είναι αστείο ότι λειτουργούν 22 τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Η Ρόδος έχει τουρισμό και είναι σημαντικό να υπάρχει επιπλέον βοήθεια τους καλοκαιρινούς μήνες. Με πολλούς από τους ανθρώπους που είναι στο νοσοκομείο γνωρίζομαι εδώ και πολλά χρόνια. Να πω για τον κ. Κουτσόπουλο για την κ. Γαλανού με την οποία έχουμε συνεχή επικοινωνία για όλα τα θέματα,  τον κ Κουτσούκο τον κ. Τσαντή που τον γνώριζα από την θητεία του στο Παίδων και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Είναι  και ο κ. Ροϊλός εδώ που ξέρει όλη την υγειονομική περιφέρεια πολύ  καλά και απαντά άμεσα όταν τον καλούμε στο τηλέφωνο» δήλωσε η κ Γκάγκα

Η κ Γκάγκα ευχαρίστησε τους γιατρούς του νοσοκομείου για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν

Παρά τα φθαρμένα πατώματα το Νοσοκομείο Ρόδου είναι από τα καλύτερα που έχω δει

«Τα χειρουργικά και τα παθολογικά τμήματα δουλεύουν πολύ καλά . Η αίσθηση που έχουμε για το νοσοκομείο της Ρόδου είναι εξαιρετική . Αυτό το βλέπει και ο κόσμος. Θα βελτιώσουμε τη δομή του του Νοσοκομείου .  Παρά τα φθαρμένα πατώματα το νοσοκομείο Ρόδου είναι από τα καλύτερα που έχω δει. Να ευχαριστήσω όλους για την καλή δουλειά που κάνουν  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  τους βουλευτές που είναι εδώ για να στηρίξουν  το νοσοκομείο και όλη την περιοχή. Από εμένα ευχαριστίες», είπε η κ. Γκάγκα.

Την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας πλαισίωσαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις της υπουργού: