Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην “World Travel Market”
Περιφέρεια

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην “World Travel Market”

 

Δυναμικό παρών δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, World Travel Market (WTM) 2022, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στη βρετανική πρωτεύουσα.  Η WTM συμπίπτει χρονικά με το κλείσιμο της τουριστικής σαιζόν για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα οποία φέτος έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Όπως σήμερα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με ανάρτησή του στα social media, το Νότιο Αιγαίο, σε σύγκριση με το 2019, χρονιά ορόσημο του ελληνικού τουρισμού , έκλεισε το εντυπωσιακό ποσοστό άυξησης 15% που μεταφράζεται 6.100.000 επισκέπτες, με 34.500 διεθνείς πτήσεις.

Στην προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, τον κ. Κικίλια θα πλαισιώνουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο CEO της TUI Sebastian Ebel, καθώς και ταξιδιωτικοί παράγοντες της Μ. Βρετανίας. 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού “μοιράζεται” τη συνέντευξή Τύπου, γεγονός που καταδεικνύει την αναγνώριση της συνεισφοράς του Νοτίου Αιγαίου στις συνολική επίδοση της χώρας κατά την φετινή περίοδο, αλλά και τη σημασία που προσδίδει η κυβέρνηση στο ‘The Rhodes Co-Lab” project, που τρέχει με τη συνεργασία του Ομίλου TUI, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, με σκοπό να καταστήσει τη Ρόδο παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου τουρισμού.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media από το Λονδίνο όπου βρίσκεται επισημαίνει τα εξής:

“Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψει κανείς το αποτύπωμα του τουριστικού 2022 στα νησιά μας. Και φυσικά, είναι ακόμα πιο δύσκολη η περιγραφή της πορείας προς αυτό το αποτέλεσμα.
Το να σπάει το Νότιο Αιγαίο το προηγούμενο ρεκόρ του κατά 15%, εν μέσω πανδημίας, πολέμου και ενεργειακής κρίσης, μόνο απλό δεν είναι.
Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για αυτό, στο πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας που πίστεψε και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.
Σήμερα βρισκόμαστε στο Λονδίνο, στο άνοιγμα της Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market.
Βλέπουμε συνεργάτες και τους δίνουμε το δικό μας μήνυμα, ότι η εμπιστοσύνη τους ήταν για εμάς βάρος που το σηκώσαμε με αίσθημα ευθύνης, βάζοντας αυτήν ακριβώς την εμπιστοσύνη στο κέντρο ενός συνεκτικού σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα της δικής μας οικονομίας.
Τα χρόνια της πανδημίας, κερδίσαμε μερίδιο αγοράς στοχεύοντας όχι στο να σπάσουμε για μια ακόμη χρονιά το ρεκόρ, αλλά στο να γίνουμε καλύτεροι. Από αυτό έρχεται το αποτέλεσμα που θέλουμε στην οικονομία και στην κοινωνία και όχι από το κυνήγι των αφίξεων.
Και γινόμαστε καλύτεροι.
Μέσα από δυσκολίες, αλλά αυτό μάλλον λειτουργεί σαν καταλύτης για τους πιο δημιουργικούς και υπεύθυνους πολίτες αυτού του τόπου”
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "SOUTH AEGEAN REGION TOURISM REPORT 2022 Vs 2019 +15% "Στοιχεία έως 1Οκτωβρίου 6.100.000 å 34.500"

 

 Το νέο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ

Την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου περιπτέρου του στο εξωτερικό κάνει από σήμερα, 7 Νοεμβρίου, στην World Travel Market στο Λονδίνο, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

Με νέο σύγχρονο σχεδιασμό, σύμφωνα με τη νέα τάση της ψηφιακής τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, το νέο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ θα έχει ως βασικό επικοινωνιακό στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο, ελκυστικό, πολυνησιακό τουριστικό προορισμό, με πολυποίκιλη ενδοχώρα, που προσφέρει ασφάλεια, οικειότητα, ποιοτικές υπηρεσίες και ευζωία, αυθεντικές και εξατομικευμένες εμπειρίες θεματικού τουρισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βασικά συστατικά της δομής του περιπτέρου είναι η επιλογή απλών, ιστορικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων μεταφρασμένα στο σύγχρονο γίγνεσθαι, που βοηθούν τον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με τις βασικές έννοιες του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας που τον διακρίνει. Το δε σύνολο της κατασκευής αφηγείται μία ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση του νέου εκθεσιακού περιπτέρου του ΕΟΤ είχε γίνει πρόσφατα στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα, από τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, παρουσία της προέδρου Άντζελας Γκερέκου.

Δ. Φραγκάκης: Ο ΕΟΤ πηγαίνει με όλα του τα όπλα στην WTM London 2022

Στη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου θα παρουσιάσουμε το νέο πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού, αναφέρει ο κ. Φραγκάκης και εστιάζει στο νέο ανανεωμένο περίπτερο του ΕΟΤ, που κάνει το ντεμπούτο του στην WTM. «Mε δεκάδες συνεκθέτες από όλη τη χώρα, καινοτομίες όπως η παρουσίαση των eco Islands και πολλά άλλα, θέλουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην διεθνή αγορά και να τονίσουμε τις δυνατότητες μας σε ένα πολύ απαιτητικό κοινό. Η Ελλάδα μπαίνει πλέον σε μία νέα εποχή για τον τουρισμό με αυτοπεποιθηση, πίστη στις δυνάμεις της και καλή προετοιμασία», αναφέρει ο κ. Φραγκάκης.