Ρόδος

Γ. Πλακιωτάκης στον RV: “Από την 1η Νοεμβρίου το «Πρέβελης» προσωρινά στη γραμμή Καρπάθου – Κάσου. Θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός” (ΗΧ)

«Aπό την 1η Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα ξεκινάει ξανά τα δρομολόγιά του το πλοίο «Πρέβελης» έτσι ώστε να ικανοποιήσει και τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, Και βέβαια να δώσει ένα τέλος σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις”, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΓιάννης Πλακιωτάκης, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice, με την Ρένα Παυλάκη.

Ο Υπουργός είπε ότι το πρόβλημα ανέκυψε από την ώρα που ο διαγωνισμός  για την ακτοπλοϊκή γραμμή της Καρπάθου – Κάσου, απέβη άγονος, καθώς καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κάλυψη της γραμμής παρά το γεγονός ότι η προϋπολογισμός αυξήθηκε από τα 9 εκατομμύρια ευρώ, σε πάνω από 21 εκατομμύρια.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους επανασχεδιάζει την γραμμή, προκειμένου ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει ενδιαφέρον από ακτοπλοϊκές εταιρείες και να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για την κάλυψη της γραμμής με πλοίο Β΄κατηγορίας.

Ακούστε τον εδώ:

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Σεπτεμβρίου, προκηρύχθηκε ο ανοικτός, δημόσιος, διεθνής  μειοδοτικός διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών για την Κάσο και την Κάρπαθο, διάρκειας από 01/11/2022 μέχρι 31/10/2023.

Ειδικότερα, για την Κάσο και Κάρπαθο προβλέπονται τα παρακάτω δρομολόγια με πλοίο κατηγορίας 2 με ενιαία προσφορά και συνολικά μίσθωμα 326.000 ευρώ την εβδομάδα.

Α. Πειραιάς-Θήρα-Ανάφη-Κάσο -Πηγάδια- Διαφάνι -Χάλκη -Ρόδο

Β. Πειραιάς -Θήρα-Σητεία -Κάσος-Πηγάδια- Διαφάνι -Χάλκη Ρόδο

Γ. . Πειραιάς -Θήρα- Ηράκλειο- Σητεία -Κάσος-Πηγάδια- -Χάλκη Ρόδο

Παράλληλα διατηρείται το τοπικό δρομολόγιο Ρόδος-Πηγάδια-Κάσος-Ρόδος του οποίου η σύμβαση ισχύει ακόμη για ένα χρόνο.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 20 Οκτωβρίου 2022 στο κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.