Ρόδος Τουρισμός

Στη Ρόδο το πρώτο διεθνές πρόγραμμα εταιρίας που ειδικεύεται στα ταξίδια για το Εβραϊκό Πάσχα

To πρώτο διεθνές πρόγραμμα Εβραϊκού Πάσχα λανσάρει η εταιρία Kosher Travelers για το 2023 και περιλαμβάνει διαμονή στο πολυτελές Elysium Resort and Spa της Ρόδου για την περίοδο 4-16 Απριλίου.

Το 2001, οι David και Chana Walles ξεκίνησαν το δικό τους τουριστικό γραφείο με την ονομασία Oz Kosher Getaways, το οποίο προσέφερε στους Αυστραλούς ταξιδιώτες πολυτελή διαμονή για το Εβραϊκό Πάσχα στην Gold Coast.

Το 2008, οι δυο τους εξαγόρασαν την εταιρία Eddie’s Travel & Tourism Ltd, η οποία λειτουργούσε με έδρα στο Λονδίνο από το 1979, και μετονόμασαν το brand της σε Kosher Travelers, έχοντας στόχο να δώσουν ώθηση στον Πασχαλινό τουρισμό των Εβραίων (Pesach) καθώς μέχρι τότε λειτουργούσε μόνο ένα Pesach hotel, στην Τιβεριάδα στο βόρειο Ισραήλ.

Η Kosher Travelers αναπτύχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς προσφέροντας εξωτικές ξεναγήσεις και κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο καθώς και πολλές επιλογές ξενοδοχείων Pesach στο Ισραήλ.

Πλέον, η εταιρία λανσάρει το πρώτο διεθνές ξενοδοχείο του προγράμματός της, το Elysium στην Καλλιθέα της Ρόδου. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες, χαμάμ, γυμναστήριο, σάουνα και σπα καθώς και 13 δωμάτια θεραπειών.

Τα πακέτα του Εβραϊκού Πάσχα προσφέρουν οκτώ, δέκα ή δώδεκα διανυκτερεύσεις με ολόκληρο το ξενοδοχείο να είναι υπό την επίβλεψη του ραβίνου Nechamia Rottenberg της Βιέννης.

Το Εβραϊκό Πάσχα είναι μοναδικό επειδή φέρνει κοντά οικογένειες διαφορετικών γεννεών, και συνενώνει μέλη οικογενειών τα οποία ζουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, ενώ πολλοί επισκέπτες είναι επαναλαμβανόμενοι, επισημαίνει ο David Walles.

Όπως επισημαίνει, άλλες επιχειρήσεις με ξενοδοχεία για το Εβραϊκό Πάσχα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη συνηθίζουν να «στοιβάζουν» περισσότερα από 1000 άτομα στο ξενοδοχείο, όμως το πρόγραμμα του 2023 στο Elysium Resort έχει πλαφόν τα 500 άτομα ώστε όλοι να απολαμβάνουν πεντάστερη διαμονή VIP.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών είναι ο λόγιος και συγγραφέας Ραβίνος David Fohrman, επικεφαλής του ινστιτούτου Aleph Beta των ΗΠΑ, ο Ραβίνος Daniel Hadar από το Miami Beach, ο οποίος ίδρυσε την Next Sephardic Generation, μια οργάνωση βάσης που στοχεύει στην αναζωογόνηση της κοινότητας Ladino-Sephardi παγκοσμίως και ο κορυφαίος Αυστραλός λόγιος Ραβίνος Dr Laibl Wolf, ο οποίος έχει ακολουθεί στα ξενοδοχεία Pesach της Kosher Travelers εδώ και πολλά χρόνια.

Στη ψυχαγωγία θα πρωταγωνιστήσει ο δημοφιλής Ισραηλινός τραγουδιστής Ohad Moskowitz, ο οποίος έγινε διεθνής αστέρας το 2003 με το πρώτο του σόλο δίσκο, και οι The Solomon Brothers, ένα ισραηλινό συγκρότημα από μέλη της οικογένειας που έχουν γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία.

Πηγή tornosnews.gr

Χριστίνα Λαΐνοπούλου