Πρώτη πτήση της Cycladic IFLY από Ρόδο προς Σύρο
Περιφέρεια

Πρώτη πτήση της Cycladic IFLY από Ρόδο προς Σύρο (video-Φωτο)

Πτήσεις μεταξύ νησιών, αλλά και από και προς Αθήνα, ξεκίνησαν  σήμερα από τη νέα κυκλαδική αεροπορική εταιρία Cycladic, με μικρά αεροσκάφη που θυμίζουν ιδιωτικά τζετ.

Λίγο πριν τις δύο σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αφίξεις της CYCLADIC IFLY στη Σύρο, με τα πρώτα δύο αεροσκάφη να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Με την πρώτη πτήση μεταφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου από Ρόδο προς Σύρο ενώ με τη δεύτερη πτήση ενός ακόμη αεροσκάφους μετέβη στο νησί ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Νίκος Λυκιαρδόπουλος.

Εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών υποδέχθηκαν τους ίδιους στο νησί ενώ σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, τόνισαν τη σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας όσον αφορά τις μετακινήσεις και τη σύνδεση των νησιών.

 

Νικόλας Λυκιαρδόπουλος: ” Ήρθαμε να ενώσουμε τα νησιά και τους χειμερινούς μήνες ”

Γιώργος Χατζημάρκος : ” H Cycladic, ιδρύθηκε από ανθρώπους με αγάπη για την πατρίδα μας και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για τα νησιά μας  Όπου υπάρχουν υγιείς επενδυτικές δυνάμεις, αυτή η χώρα είναι φιλόξενη για να χτιστούν επενδυτικά σχέδια και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας”

O περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτησή του στα social media αναφέρει τα εξής : 

“Καλωσορίζουμε την Cycladic 🛩
Καλωσορίζουμε νέες αεροπορικές συνδέσεις, αφοσιωμένες στην ενδοσυγκοινωνία των νησιών μας!
Η Cycladic, ιδρύθηκε από ανθρώπους με αγάπη για την πατρίδα μας και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για τα νησιά μας.
Υποδεχόμαστε και χειροκροτούμε κάθε επιχειρηματική δράση που δίνει προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας, αγκαλιάζουμε κάθε προσπάθεια που έχει στο επίκεντρο τα νησιά μας, τις ανάγκες τους, την δυναμική τους και την προοπτική τους.
Καλά ταξίδια Cycladic ✈️✈️✈️
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "www.flycycladic.com"
Πτήση IFM51Ρόδος-Σύρος 🇬🇷✈💪✌

Το αεροδρόμιο της Σύρου υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι την πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας “Cycladic IFLY”.

Μια αμιγώς ενδονησιωτική αεροπορική εταιρεία έρχεται να δώσει πνοή στα νησιά μας και να τα ενώσει καθημερινά  με πτήσεις που θα πετάει και στα Δωδεκάνησα αλλά και από και προς Αθήνα.

Ξεκινάει με ολοκαίνουργα μικρά αλλά υπερπολυτελή για το μέγεθός τους αεροσκάφη που θυμίζουν περισσότερο ιδιωτικά τζετ και λιγότερο συμβατικές αεροπορικές εταιρείες.

Πρώτοι επιβάτες της πτήσης, προερχόμενη από τη Ρόδο, ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και στελέχη της ΠΕ Δωδεκανήσου.

Επίσης, την ίδια ώρα έφθασε στη Σύρο – επίσης με πτήση της “Cycladic IFLY” – και ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας κ. Νίκος Λυκιαρδόπουλος.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο κος Μάρκος Δαδάος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Φωτεινάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Ρούσσος, ο Διοικητής του νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, κα. Βούλγαρη, η Αερολιμενάρχης, Βίκυ Πρέκα, εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας.

Την ιδιαίτερη χαρά τους για το νέο αυτό “μεταφορικό” εγχείρημα εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο Νίκος Λειβαδάρας, καθώς και ο Γιώργος Λεονταρίτης, ενώ ο ιδιοκτήτης της Cycladic IFLY”, κ. Νίκος Λυκιαρδόπουλος, δήλωσε ότι η εταιρία του έρχεται για να συνδέσει τα νησιά, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα συνδέονται μεταξύ τους Χανιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος και Σύρος, ενώ το καλοκαίρι θα συμπεριληφθεί και η Μήλος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η πτήση από Ρόδο προς Σύρο διαρκεί μία ώρα και το εισιτήριο ανέρχεται στα 150 ευρώ, ενώ για τις κοντινές αποστάσεις δηλαδή στα νησιά των Κυκλάδων στα 100 ευρώ.

Συνολικά θα απασχοληθούν 8 πληρώματα, δυο μεταξύ των οποίων έκαναν  την πρώτη τους πτήση (Οικονομοπουλος Κωνσταντίνος, Μανέτας Θεοδωρής, Κορνήλιος Σαβόπουλος και η Κατσογρεσακη Κυριακη).

Ας ευχηθούμε καλές πτήσεις  και να είναι καλοτάξιδη αυτή η νέα  επιχειρηματική κίνηση της Cycladic.

 

Το πρόγραμμα των πτήσεων θα ανακοινωθεί αύριο από την εταιρεία και θα αφορά διάστημα μέχρι και τον Δεκέμβριο προς το παρόν, ενώ φιλοδοξία της εταιρείας είναι να πραγματοποιεί πτήσεις όλο τον χρόνο και τη χειμερινή περίοδο.

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να προβαίνουν σε κρατήσεις εισιτηρίων.

Επισυνάπτονται τα δρομολόγια των πτήσεων μέχρι και τέλος Οκτώβρη.

Σχετικά αρχεία:

Ποια είναι η Cycladic IFly; 

Η Air Cycladic και η Naxos Air δημιουργήθηκαν το 2016 από τον Αυστριακό George Pommer, ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πούλησε το brand name στον Νικόλα Λυκιαρδόπουλο και αποχώρησε από την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικόλας Λυκιαρδόπουλος υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία αεροπορικού δικτύου ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Σε αυτό το πρώτο στάδιο του επιχειρηματικού σχεδίου η αεροπορική θα χρησιμοποιήσει τρία καινούργια μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan EX, όπως ακριβώς ονομάζεται το μοντέλο των αεροσκαφών αυτών, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, κοστίζουν άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα.

Τα δύο από αυτά τα αεροσκάφη θα εκτελούν συγκεκριμένα τακτικά δρομολόγια. Εισιτήρια για αυτές τις πτήσεις θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράζουν είτε online είτε μέσω πρακτορείων.

Θα έχουν τους δικούς τους κωδικούς, όπως όλες οι πτήσεις, και το check in θα γίνεται κανονικά στα γραφεία επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων, όπως όλων των άλλων εμπορικών πτήσεων. Το τρίτο Cessna Grand Caravan EX θα παραμένει ελεύθερο προς εκμίσθωση προκειμένου να εκτελεί ιδιωτικές πτήσεις.

Με τρία καινούργια Cessna Grand Caravan υπόσχεται μέσο κόστος εισιτηρίου κάτω από 200 ευρώ και εξυπηρέτηση VIP.

Η χωρητικότητα του κάθε Cessna Grand Caravan κυμαίνεται, ανάλογα με τις ανάγκες, από 8 έως 12 επιβάτες, και βέβαια θα διαθέτει δύο πιλότους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο από τους οκτώ πιλότους που έχει προσλάβει η Cycladic είναι γυναίκες. Ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να μεταφέρει κανονικά αποσκευή έως 23 κιλών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο χρόνος πτήσης Σαντορίνη – Μήλος είναι 20΄, ενώ πηγές της εταιρείας υπόσχονται ότι πρόθεση της Cycladic είναι το μέσο κόστος του εισιτηρίου να κρατηθεί κάτω από τα 200 ευρώ, ωστόσο προσθέτουν πως μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με τη ζήτηση.

Η εταιρεία έχει ένα ευέλικτο πλάνο που, εκτός από την προοπτική διεύρυνσης του στόλου αεροσκαφών της, προβλέπει και τη δυνατότητα να μπορούν να προστεθούν και άλλοι προορισμοί βάσει πάντοτε της ζήτησης.

Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου και στο αρχικό στάδιο θα συνδέονται μεταξύ τους Χανιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονος, Πάρος, Ρόδος και Σύρος, αλλά κατά τους χειμερινούς μήνες θα προστεθούν και κάποιοι ακόμη προορισμοί, ενώ το καλοκαίρι θα συμπεριληφθεί και η Μήλος.

Με γυναικείο άρωμα η πρώτη Πτήση – Μοντέλο και πρώην παίκτρια Reality η Κατσογρεσάκη Κυριακη η γυναίκα πιλότος της εταιρείας.

Την Κυριακή Κατσογρεσάκη την γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο «My Style Rocks» και την αγαπήσαμε στη «Φάρμα». Η Κρητικιά καλλονή είναι ένα πολυτάλαντο πλάσμα, που προσπαθεί συνεχώς να εξελίσσει την προσωπικότητά της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μιλά τέσσερις γλώσσες ενώ πριν συμμετάσχει στα ριάλιτι εργαζόταν ως αεροσυνοδός του Σεΐχη της Σαουδικής Αραβίας.

Ηταν από τις παίκτριες της Φάρμας του ANT1, που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Τόσο για την παρουσία της στα αγωνίσματα, αλλά και γενικά στην καθημερινότητα του ριάλιτι. Δεν ήταν, άλλωστε, λίγες η φορές που η πανέμορφη Κρητικιά έγινε viral.