Στη Μύκονο ο περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος για την έναρξη της διαβούλευσης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μυκόνου
Περιφέρεια

Στη Μύκονο ο περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος για την έναρξη της διαβούλευσης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μυκόνου

Ξεκινά η διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νήσου Μυκόνου

Εναρκτήρια εκδήλωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νήσου Μυκόνου θα πραγματοποιηθεί στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο σήμερα  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, τεχνοκρατών και τοπικών φορέων

Στη Μύκονο βρίσκεται σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος , με τον Υφυπουργό Χωροταξίας Νίκο Ταγαρά και τον Γ. Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού Ευθύμιο Μπακογιάννη για την έναρξη της διαβούλευσης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου.

O Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει τα εξής :

“Στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά και τον Αντιπεριφερειάρχη Στέλιο Μπρίγγο και όλη την μελετητική ομάδα που συνεργάζεται με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, κάναμε την πρώτη δια ζώσης συζήτηση σχετικά με τον οδικό χάρτη των ενεργειών έως τον στόχο.

Η εποχή που ο φόβος για το κακώς εννοούμενο “πολιτικό κόστος” ακύρωνε κάθε σχέδιο και μαζί την τάξη και τους κανόνες, έχει περάσει. Τώρα, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας απέναντι στις γενιές που ακολουθούν και προχωράμε υπεύθυνα”

 

O Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς επισημαίνει τα εξής:

“Η έναρξη για τη συγκρότηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μυκόνου είναι γεγονός. Η Μύκονος θα είναι από τα πρώτα μέρη σε όλη την Ελλάδα που θα το επιτύχουν. Ένα σχέδιο που θα καθορίσει τη ζωή όλων μας και θα διαμορφώσει την εικόνα της Μυκόνου μέχρι το 2050. Είμαι βέβαιος ότι για άλλη μια φορά, η Μύκονος θα είναι πρωταγωνίστρια και στα ζητήματα της βιώσιμης ανάπτυξης, ζητήματα που μας απασχολούν όλους” συμπληρώνει με αισιοδοξία ο κ. Κουκάς.

 

“Με το βλέμμα στο 2050” έχει τίτλο η πρώτη εκδήλωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μυκόνου που θα πραγματοποιηθεί παρουσία κυβερνητικών παραγόντων την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο. 

Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και παρουσίαση για το Πρόγραμμα Εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου από την Επικεφαλής Εταιρεία της Αναδόχου Ένωσης Μελετητών “Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. – Σύμβουλοι Μηχανικοί” από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτρη Ν. Σαμαρά και το στέλεχος του Τομέα Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρείας MPLAN, Μηχανικού Χωροταξίας και Ανάπτυξης κα Τατιάνα Αγγελίδου.

Τοποθέτηση για την διαμόρφωση κατευθύνσεων πολιτικής για το χωρικό σχεδιασμό στο πλαίσιο του Ε.Π.Σ. θα κάνει ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. Κος Κωνσταντίνο Σερράος.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και βουλευτές του νομού. 

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις φορέων του νησιού και η εκδήλωση θα κλείσει με διαλογική συζήτηση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά έχει ως εξής: