Το έργο της κυκλικής οικονομίας στην Τήλο θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός
Περιφέρεια

Το έργο της κυκλικής οικονομίας στην Τήλο θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός

Το νησί της Τήλου  θα επισκεφθεί την  Τρίτη 10 Μάϊου 2022  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

 

Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θα εγκαινιαστεί το καινοτόμο έργο κυκλικής οικονομίας «Just Go Zero Tilos», που έχει ως στόχο να μετασχηματίσει την Τήλο στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων.

Το έργο χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου με τεχνολογία και τεχνογνωσία από την Polygreen και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τήλου.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χωρίς κάδους που εφαρμόζει η Polygreen στην Τήλο έχει ως στόχο τα μηδενικά απόβλητα και έχει φτάσει να ανακυκλώνει ήδη το 75% των αποβλήτων του νησιού και στόχος είναι να ξεπεράσει το 90%.

Για πρώτη φορά η Polygreen, γνωστή για τη συμβολή της στις επιχειρήσεις που αναζητούν λύσεις ανακύκλωσης για τα απόβλητά τους, προχωρά σε υπηρεσίες στους καταναλωτές.

Το νησί της Τήλου δεν έχει κάδους και ο λόγος που δεν έχει κάδους είναι γιατί η εταιρεία πηγαίνει σε κάθε σπίτι, εστιατόριο ή ξενοδοχειακή μονάδα και συλλέγει τα απόβλητα έχοντας ήδη δώσει τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα ανακυκλώσιμα και τα οργανικά απόβλητα.

Το πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων έχει φτάσει να ανακυκλώνει το 75% των αποβλήτων.

 

Ποια είναι η Polygreen

H Polygreen, που ανήκει στην ίδια «οικογένεια» με την Polyeco, δημιουργήθηκε το 2018 δίνοντας έμφαση σε θέματα κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης αποβλήτων και λύσεων ρύπανσης του περιβάλλοντος. Μπήκε δυναμικά στην αγορά με ισχυρή επιχειρηματική παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η εταιρεία παράγει εναλλακτικά καύσιμα για την τσιμεντοβιομηχανία και με επιθετική στρατηγική στην έρευνα και ανάπτυξη αναζητά λύσεις ανακύκλωσης για όλα τα πιθανά απόβλητα της οικονομικής ζωής. Παράλληλα μέσω της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος παρεμβαίνει σε όλες τις θαλάσσιες ρυπάνσεις.

Η Polyeco στην Ελλάδα και η Polygreen εκτός Ελλάδας διαθέτει μονάδες διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων στο Ντουμπάι με κοινή εταιρεία με τοπική εταιρεία, παρουσία στο Μαυρίκιο και γραφεία αντιπροσωπείας σε γειτονικές χώρες της Ελλάδας.