ΠΝΑΙ: Θετικά μηνύματα Ζαννετίδη από την σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Περιφέρεια

ΠΝΑΙ: Θετικά μηνύματα Ζαννετίδη από την σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου και εντεταλμένος στον Αγροτικό τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης παραβρέθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία συζητήθηκαν προβλήματα και λύσεις για τον αγροτικό, κτηνοτροφικό και αλιευτικό τομέα που έχουν πληγεί από την ενεργειακή κρίση.

Την σύσκεψη προκάλεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παππάς και μαζί του έδωσαν το παρόν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Γιώργος Στήλιος, ο διευθυντής του υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου, Ανδρέας Θεοφίλου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η κα Μαρία Πέτρου εκπροσώπησε την Διεύθυνση Αλιείας ενώ παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου μεγάλων πελαγίσιων ψαριών Γιώργος Κατσοτούρχης.

Ο κ. Ζαννετίδης στην τοποθέτηση του πρότεινε την ένταξη Μέτρου για την περίφραξη των αγροτικών καλλιεργειών και την ανάληψη από τον ΕΛΓΑ της πληρωμής των ασφαλίστρων για τις καταστροφές των ελαφιών. Επίσης έθεσε με ακράδαντα στοιχεία την αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικού μέτρου ενίσχυσης των νησιωτών, τους οποίους η ενεργειακή κρίση οδηγεί σε μεγάλο προβληματισμό και σκέψεις εγκατάλειψης.

 

Από την όλη συζήτηση προέκυψε ότι το Υπουργείο έχει προχωρήσει στην αποδέσμευση ποσών για την ενίσχυση όλων των κλάδων της αλιείας. Επίσης αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο έχει καταθέσει τα χρήματα της 3ης πρόσκλησης των Νέων Αγροτών που στα νησιά της Περιφέρειας ανέρχονται σε 221.

Από την πλευρά του ο υπουργός κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι θα επεξεργασθεί τις προτάσεις για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και θα τις συζητήσει με τα οικονομικά επιτελεία τόσο του υπουργείου, όσο και της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζαννετίδης θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην εκδήλωση για την Ελληνίδα αγρότισσα «η ψυχή της γης μας», που διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 18.00. Στο δε πρόγραμμα εκτός από τις ομιλίες θα υπάρξει και γενική συζήτηση τόσο με τις Ελληνίδες αγρότισσες, όσο και με τον υπουργό και την Γ.Γ. του υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου.