Γ.Χατζημάρκος: "Η Gulf Air ανοίγει τα φτερά της για τη Ρόδο"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Η Gulf Air ανοίγει τα φτερά της για τη Ρόδο”

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος για την αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με τα Αραβικά Εμιράτα μετά την απόφαση της εταιρείας gulf Air να συνδέσει το Μπαχρέιν με τη Ρόδο το 2023.

 

Αεροπορική σύνδεση μεταξύ Μπαχρέϊν και Ρόδου για το 2023  Η Gulf Air, βάζει στα σχέδια της μια νέα αεροπορική σύνδεση 

 

Με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ.Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής :

“Τα νησιά μας, μπορούν και ανοίγουν τα φτερά τους στον κόσμο και τα φτερά των αεροπορικών εταιρειών είναι φτερά και των νησιών μας.
Οι αεροπορικές συνδέσεις για τα νησιά μας είναι, μαζί με τις ακτοπλοϊκές, οι λεωφόροι μας.
Η Gulf Air, βάζει στα σχέδια της μια νέα αεροπορική σύνδεση μεταξύ Μπαχρέϊν και Ρόδου για το ’23 και περιμένουμε την ανακοίνωση για να επιβεβαιώσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στα νησιά μας και να σφραγίσουμε μια νέα ακόμα σχέση, αυτή τη φορά μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ρόδου”.

Gulf Air: Ανοίγει τα φτερά της για τη Ρόδο

Την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα στοχεύει η αεροπορική εταιρεία Gulf Air, η οποία ανοίγει τα φτερά της για τη Ρόδο. Στα σχέδια των επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα του Μπαχρέιν βρίσκεται η ένταξη νέων προορισμών στο δίκτυό του και την αύξηση συχνοτήτων για πτήσεις από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται συζητήσεις για συνεργασία με την Aegean για πτήσεις κοινών κωδικών που θα συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με άλλες πόλεις της Ευρώπης και της Ασίας.

«H Gulf Air εκτελεί πτήσεις από και προς την Αθήνα εδώ και 40 χρόνια. Τα τελευταία 21 χρόνια, από τον Μάρτιο του 2001, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, η εταιρεία έχει μεταφέρει περίπου 800 χιλιάδες επιβάτες από και προς την Αθήνα, εκτελώντας 10.000 πτήσεις», επεσήμανε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης, τονίζοντας πως η παρουσία της Gulf Air στην Αθήνα έχει συμβάλει καθοριστικά στην συνδεσιμότητα της πόλης, της χώρας και ολόκληρης της περιοχής.

H Gulf Air, εκτός από τα δρομολόγια από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιεί πτήσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ισχυρή ανάπτυξη

Η ισχυρή ανάπτυξη που καταγράφει ο εθνικός αερομεταφορέας του Μπαχρέιν αποτυπώνεται στο γεγονός ότι τους 9 πρώτους μήνες του 2022 η εταιρεία έχει σημειώσει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, 14% ως προς τον αριθμό των επιβατών και 18% ως προς τον αριθμό των πτήσεων.

Από την πλευρά του ο Waleed Abdulhameed Al Alawi, CEO της αεροπορικής εταιρείας, τόνισε ότι η Gulf Air επιχειρεί εδώ και 73 χρόνια, εξυπηρετώντας 53 προορισμούς σε 28 χώρες. «Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη Gulf Air. Πριν από 5 χρόνια η Gulf Air ήταν 3 αστέρων, σήμερα είναι μια αεροπορική 5 αστέρων», τόνισε χαρακτηριστικά. Οπως επεσήμανε, δε, σύμφωνα με τη Skytrax, τον ιστότοπο αξιολόγησης και κατάταξης αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων, η Gulf Air πριν από 5 χρόνια βρισκόταν στην 89η θέση στη σχετική παγκόσμια λίστα, το 2021 αναρριχήθηκε στην 44η και το 2022 βρίσκεται στην 22η θέση.

Ενίσχυση στόλου

Με στόχο να διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της διεθνώς, η αεροπορική ενισχύει τον στόλο της. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει παραγγείλει 12 αεροσκάφη Boeing 787, εκ των οποίων έχει παραλάβει και έχει εντάξει στο πτητικό της έργο τα 7, καθώς και 29 Airbus neo, εκ των οποίων έχει ήδη παραλάβει 10.

Ποιοι ταξιδεύουν Αθήνα-Μπαχρέιν

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το 81% των ταξιδιωτών στο δρομολόγιο Αθήνα – Μπαχρέιν είναι ξένοι και το 19% είναι Ελληνες. Η πλειονότητα των επιβατών, δηλαδή το 57%, ταξιδεύει για αναψυχή, το 33% ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους και το 10% των επιβατών επισκέπτεται φίλους και συγγενείς. Μάλιστα, το 56% των επιβατών που ξεκινά από την Αθήνα ταξιδεύει με τελικό προορισμό το Μπαχρέιν και το 44% με τελικό προορισμό κάποια άλλη χώρα της Ασίας.

 

Με πληροφορίες από tourismtoday