Ρόδος

Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Ρόδου

Σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο Σάββατο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη Ρόδο.

Τον Μάρτιο του 2022 δημιουργήσαμε την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ρόδου. Μετά τις δύο φετινές φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών καλούμε, σε σύσκεψη, τους νέους συναδέλφους που προσλήφθηκαν στη Ρόδο για να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε με βάση τα προβλήματά μας.

Οι μόνιμοι διορισμοί, που έγιναν υπό την πίεση των τεράστιων ελλείψεων της εκπαίδευσης αλλά και του συνεχούς αγώνα των σωματείων, δεν έλυσαν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα των ελλείψεων και της ευέλικτης εργασίας, αφού και αυτή η χρονιά ξεκίνησε και στη Ρόδο πάλι με εκατοντάδες συμβασιούχους και με εκατοντάδες κενά να παραμένουν ακάλυπτα μέχρι και σήμερα.

Οι χιλιάδες αναπληρωτές που έχουμε προσληφθεί, για μια ακόμα χρονιά καλύπτουμε πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης και κρατάμε όρθια τα σχολεία όλης της χώρας, αφήνοντας πίσω τα σπίτια, τις οικογένειές μας, με οικονομικό και προσωπικό κόστος, με σοβαρές δυσκολίες ακόμα και στην καθημερινή μας διαβίωση, αντιμετωπίζοντας αμέτρητες προκλήσεις, μερικές  εκ των οποίων αφορούν το ζήτημα της στέγασης, τα κόστη μετακίνησής μας, την αύξηση τιμής των καυσίμων, την ακρίβεια που μαστίζει όλους μας, αλλά και  κόψιμο μέρους του μισθού μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων. Στην Πρωτοβουλία μας δεν χωράει η λογική του διαίρει και βασίλευε, αλλά ενωμένοι, όλοι οι αναπληρωτές μαζί, παλεύουμε για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

Μόνιμους διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών σε όλα επίπεδα. Άμεση θεσμοθέτηση 9μηνης άδειας ανατροφής για όλους τους αναπληρωτές/ριες.

Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

Επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα για όσους εκπαιδευτικούς αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο.

Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων με ευθύνη  της κυβέρνησης, των δήμων και των περιφερειών.

Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.

Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας από τα 0,15€/χλμ στα 0,35€/χλμ. Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

Σταθερή καταβολή του μισθού κάθε μήνα, άμεση μισθολογική αναγνώριση και καταβολή από την αρχή της σχολικής χρονιάς του μεταπτυχιακού τίτλου και των μισθολογικών κλιμακίων.

Όλοι οι αναπληρωτές δίνουμε ραντεβού στις 15 Οκτωβρίου, ώρα 17:00-19:00, στο Σουηδικό Καφέ επί της οδού Σοφούλη και Διαγοριδών (προς το αρχαίο Στάδιο) στην πόλη της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο anaplirotesrodou@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6944456089, 6946926819, 6949114215.