Περιφέρεια

Ο Γιώργος Υψηλάντης εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΗΧ)

Με πολύ θερμά λόγια για τον Γιώργο Υψηλάντη, με τον οποίο τον συνδέει πολυετής φιλία και αμοιβαία εκτίμηση,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε σήμερα την τοποθέτησή του στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Περιφερειακής Αρχής.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρόντος του κ. Υψηλάντη. Ο Περιφερειάρχης αιτιολογώντας την απόφασή του είπε ότι η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση γίνεται όλο και πιο απαιτητική, ιδιαίτερα σε μια Περιφέρεια με τα χαρακτηριστικά του Νοτίου Αιγαίου και πρόσθεσε ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται την λογοδοσία και την ενημέρωση ως μια πολύ ισχυρή υποχρέωση.

Ακούστε τον εδώ:

 

Ο Κ. Υψηλάντης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Περιφερεάρχη για την τιμή να του εμπιστευτεί τον ρόλο που αφορά στην επικοινωνία μεταξύ Περιφέρειας και κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Υψηλάντης ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια, με τον συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου, στις  Περιφερειακές εκλογές του 2019.

Ακούστε τον εδώ:

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η τοποθέτηση του Γιώργου Υψηλάντη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου έχει «άρωμα» εκλογών, ο Γιώργος Χατζημάρκος είπε ότι ο πολιτικός χρόνος ως τις επόμενες εκλογές είναι μακρύς. Η  ανάγκη όμως για την συνεχή ροή της ενημέρωσης και της αλήθειας, δεν αφορά μόνο τις εκλογές, αλλά αποτελεί έκφραση σεβασμού της κοινωνίας. Αναφερόμενος στον καταιγισμό των fake news με τα οποία η Περιφερειακή Αρχή έχει έλθει αντιμέτωπη, πολλές φορές ως τώρα, ο Περιφερειαρχης μίλησε για παρακμή.

«Στην παρακμή, στο ψέμα και την συκοφαντία απαντάμε με τρόπο θεσμικό, πολιτικό και απολύτως ξεκάθαρο. Ο πολίτης κρίνει όταν γνωρίζει το σύνολο των πληροφοριών», ανέφερε.

Ακούστε τον εδώ:

Ο κ. Υψηλάντης, τόνισε και αυτός με τη σειρά του ότι η τοποθέτησή του δεν έχει να κάνει με τις εκλογές, αφού ο χρόνος μέχρι τότε είναι μακρύς.

Ακούστε τον εδώ:

Πηγή RealVoice 99.5