12η τελετή βράβευσης ξενοδοχοϋπαλλήλων
Τουρισμός

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: 12η τελετή βράβευσης ξενοδοχοϋπαλλήλων

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρακτηριστικό γνώρισμα που ξεχώρισε με γλαφυρότητα τους τελευταίους τρεις μήνες· η εργασία ν’ αποτελεί την αφορμή ανάπτυξης τόσο στενών δεσμών συνεργασίας, φιλίας, αλληλεκτίμησης, κατανόησης και σεβασμού μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Διότι, με τον χρόνο ως συνοδοιπόρο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τους ξενοδόχους, πολλές φορές δήλωσαν απερίφραστα ότι ένιωσαν μεταξύ τους να συνδέονται ως άρρηκτη οικογένεια.

Η δήλωση αυτή επαναλήφθηκε και κατά την 12η τελετή βράβευσης των παλαιότερων ξενοδοχοϋπαλλήλων σε μονάδες – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, όπως αυτή έγινε το πρωί της Πέμπτης 06 Οκτωβρίου 2022. Αυτή τη φορά βραβεύθηκαν οι παλαιότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι των ξενοδοχείων «Rodos Palace Luxury Convention Resort», «Rodos Park Suites & Spa», «Rhodes Bay Hotel & Spa», «Elite Suites by Rhodes Bay» και «Rhodos Horizon Blu».

Αναλυτικά, τα πρόσωπα που βραβεύθηκαν και η δήλωση που έκαναν στη συνέχεια, έχουν ως ακολούθως:

  • Παναγιώτης Μέντος, 38 χρόνια συντηρητής στο «Rodos Palace Luxury Convention Resort»

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει σαν αέρας. Πήγα στο ξενοδοχείο 22 χρονών, παντρεύτηκα, έκανα παιδιά και εγγόνια, έχοντας την οικογένεια Καμπουράκη πάντα δίπλα μου. Είναι μια δουλειά με ευθύνη, ειδικά σ’ ένα τόσο μεγάλο ξενοδοχείο όπως είναι το Rodos Palace, που για μένα ήταν ένα σχολείο για τη ζωή μου. Εκεί έμαθα πολλά και συνεχίζω να μαθαίνω. Ευχαριστώ, από το βάθος της καρδιάς μου, την οικογένεια Καμπουράκη, για τη συνεργασία και τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια».

Παρών στη βράβευση ήταν ο Human Resources Manager του Rodos Palace κ. Γιώργος Πρωτόπαπας.

  • Καλλιόπη Νικηταρά, 29 χρόνια στο «Rodos Park Suites & Spa»

«Με τιμά η βράβευση σας και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Εργάζομαι στον ξενοδοχειακό τομέα 29 χρόνια. Ξεκίνησα τη συνεργασία μου με την εταιρεία Κολοσσός Α.Ε. το 1993 στο ξενοδοχείο «Colossos» και από το 1995, με το που άνοιξε τις πόρτες του το ξενοδοχείο «Rodos Park», βρίσκομαι εκεί, μέχρι και σήμερα. Είναι το δεύτερό μου σπίτι. Ιδιοκτήτες, συνάδελφοι και πελάτες είμαστε μια οικογένεια. Η εργασία στον ξενοδοχειακό κλάδο θέλει υπομονή, συναδελφικότητα, μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που θέλεις να προσφέρεις. Είναι μια δουλειά με απαιτήσεις, με πολύ ενδιαφέρον και για να πετύχεις θα πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Βέβαια στο τέλος της κάθε ημέρας έρχεται πάντα η επιβράβευση από τα χαμόγελα και τις ευχαριστίες που λαμβάνεις από τους επισκέπτες σου. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Σουλούνια που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μου, δείχνοντάς μου τι σημαίνει «ξενοδοχειακή τέχνη» μαθαίνοντάς με να αγαπώ και να σέβομαι αυτό που κάνω».

Παρών στη βράβευσή της ήταν ο επικεφαλής του ομίλου Κολοσσός Α.Ε, μέλος της διοίκησης της Ε.Ξ.Ρ και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Άρης Σουλούνιας.

  • Βασιλική Λαΐου, 22 χρόνια υποδοχή στο «Rhodes Bay Hotel & Spa»

«Η κα. Βασιλική Λαΐου είναι για όλους ένα παράδειγμα συνεργάτη. Εργάζεται πάντα αγόγγυστα, με πίστη και κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Αυτά της τα χαρακτηριστικά την τιμούν, όπως κι εκείνη τιμά εμάς με τη με τη συνεργασία της. Εκ μέρους της εταιρείας, εκφράζουμε σήμερα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά της». Με τα λόγια αυτά η executive assistant hotel manager & επικεφαλής Room Division κα. Βούλα Σάββενα, μίλησε και έλαβε την τιμητική πλακέτα για λογαριασμό της πολύτιμης συνεργάτιδας του Rhodes Bay Hotel & Spa, η οποία κατέστη αδύνατο να είναι παρούσα στη βράβευση.

Παρούσα και παρών στη βράβευση ήταν η κα. Βούλα Σάββενα και ο κ. Νικήτας Παρασκευάς, αντιστοίχως ως Executive Assistant Hotel Manager – επικεφαλής Room Division και ως Human Resources Manager των «Rhodes Bay Hotel & Spa» και «Εlite Suites by Rhodes Bay».

  • Ελένη Μπουρτένη, 22 χρόνια καμαριέρα στο «Elite Suites by Rhodes Bay»

«Τα χρόνια αυτά πέρασαν τόσο γρήγορα. Ευχαριστώ πολύ την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου για τη βράβευσή μου. Επίσης, ευχαριστώ τους ανθρώπους του ξενοδοχείου μας, τους διευθυντές, τα στελέχη και όλες και όλους που δουλεύουμε μαζί, για τη πολύ καλή συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Αγαπώ τη δουλειά μου και το περιβάλλον σεβασμού μέσα στο οποίο εργάζομαι στις Elite Suites του Rhodes Bay».

Παρούσα και παρών στη βράβευση ήταν κα. Βούλα Σάββενα και ο κ. Νικήτας Παρασκευάς, αντιστοίχως ως Executive Assistant Hotel Manager – επικεφαλής Room Division και ως Human Resources Manager των «Rhodes Bay Hotel & Spa» και «Εlite Suites by Rhodes Bay».

  • Πόπη Ραφτοπούλου, 15 χρόνια ταμίας στο «Rhodos Horizon Blu»

«Το πόστο όπου εργάζομαι είναι σαν δεύτερη ρεσεψιόν. Όλοι οι επισκέπτες έρχονται για να μου μιλήσουν, να μου πουν το τι χρειάζονται, μερικές φορές με πειράζουν και γελάμε. Μου αρέσει πολύ αυτή η δουλειά, μου αρέσει όλη αυτή η ευγένεια που επικρατεί μέσα στο ξενοδοχείο, μου αρέσει να μιλάω με τους ανθρώπους. Αγαπώ και το περιβάλλον της εργασίας στο Rhodos Horizon και αυτός ο σεβασμός, για μένα είναι ένας βασικός λόγος να παραμείνω σε μια δουλειά. Αν δεν μου άρεσε η δουλειά αυτή και το περιβάλλον, θα έφευγα. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια Σταματιάδη για τη συνεργασία και την υποστήριξη, όλα αυτά τα χρόνια».

Παρών στη βράβευση ήταν ο διευθυντής του Rhodos Horizon Blu κ. Σωκράτης Σπανός.

Η επόμενη βράβευση θα γίνει την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.