Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων
Τουρισμός

Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων: Μαθήματα μαγειρικής στο διεθνές συνέδριο ICASSP

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο μεγαλύτερο 48ο διεθνές συνέδριο ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, 4-10 Ιουνίου 2023, στο Rodos Palace, έδωσε μαθήματα μαγειρικής σε εκλεκτούς συνέδρους για τη γνωριμία με την ελληνική κουζίνα.

Το συνέδριο ICASSP (International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing) 2023, είναι το κορυφαίο διεθνές συνέδριο της μεγάλης επιστημονικής κοινότητας Signal Processing Society (SPS) του ΙΕΕΕ με περισσότερους από 4.000 συνέδρους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος για τη γνωριμία με τον τόπο, την κουλτούρα και τη γαστρονομία, τα μέλη της Λέσχης οργάνωσαν την υπαίθρια κουζίνα τους με αρωματικά και υλικά της εποχής για να γνωρίσουν στους συνέδρους σε δύο μαθήματα, τις παραδοσιακές γεύσεις. 80 επιστήμονες επέλεξαν να μάθουν και να δοκιμάσουν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας. Ενδεικτικές συνταγές γεμάτες αρώματα ήταν:

  • Λαβράκι με χόρτα σύβραση στη λαδόκολλα,
  • σουβλάκι κοτόπουλο με ροδίτικη Λαδόπιτα,
  • τζατζίκι,
  • μπριάμι,
  • ψωμί χωριάτικο,
  • χωριάτικη σαλάτα με μελιτζάνα ψητή και
  • περικαυτή με δυόσμο και φρέσκο βασιλικό!

Συμμετείχαν: ο Χριστοφόρου Νικόλαος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και τα μέλη, Στεργάκης Γιώργος (ταμίας), Σταύρος Γιωργάς, Λύδια ΑποστολίδουΜαρκάκης Γεώργιος και Κυριακή Θεοδώρου.

Οι παραδοσιακές συνταγές σε δημιουργική απόδοση είναι οι πρωταγωνιστές της γνωριμίας με το νησί και τη χώρα μας προσφέροντας μοναδική εμπειρία. Οι συμμετέχοντες επιστήμονες στα δύο μαθήματα που οργανώθηκαν, ενθουσιάστηκαν και δοκίμασαν όλα τα πιάτα και μία και δύο φορές.

Η γνωριμία με τα αγνά εποχικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, οι πληροφορίες για τα βότανα, η αναλυτική ενημέρωση για το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη φέτα και τα χαρακτηριστικά τους δίνουν την ευκαιρία στην επιλογή τους από τους συμμετέχοντες στον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό.

Πολλές οι ερωτήσεις για τα υλικά και την ελληνική κουζίνα, την υγεία και καλή φυσική κατάσταση στη σύγχρονη ζωή. Η απόλαυση του φαγητού στη συνέχεια, οι συνταγές που δόθηκαν στους συμμετέχοντες, μετέτρεψαν τα μαθήματα σε γιορτή γεύσης.

Η συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με τη διοργάνωση του σημαντικού αυτού συνεδρίου, αποτελεί ακόμη μία δράση προσφοράς για τη γνωριμία και προαγωγή της ελληνικής κουζίνας σε διεθνές κοινό αλλά και της κουλτούρας και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας με σεβασμό, επαγγελματισμό και ευθύνη. (PP)